Overslaan en naar de inhoud gaan

Ngombo is opnieuw de held van Roda JC

Geplaatst opzondag 31 januari 2016 - 14:30

Op de valreep heeft Roda zondagmiddag een bijna uitverkocht Parkstad Limburg Stadion laten ontploffen. In blessuretijd pakte de Kerkraadse ploeg een punt tegen koploper Ajax.

Opnieuw was invaller Maecky Ngombo de held met de gelijkmaker (2-2).

Vol vuur
Roda kwam vol vuur uit de startblokken en gaf Ajax meteen een waarschuwing met een afgekeurd doelpunt (buitenspel Peterson). Maar na dat energieke begin werd de thuisploeg steeds meer omsingeld door de koploper, die twee keer hard toesloeg. Niemand greep in toen Milik de 0-1 binnenkopte.

Foto: Bas Quaedvlieg

Een paar minuten later schoof Peterson de bal zomaar in de voeten van El Ghazi, die genadeloos toesloeg: 0-2. De van Utrecht gehuurde vleugelspits maakte dat weer goed met een puntgave assist op Poepon, die zijn eerste Roda-doelpunt binnen gleed: 1-2.

Gelijkmaker
Na rust was het weer Ajax dat domineerde. Roda moest gokken op een scherpe counter, maar kreeg amper kans om onder de druk uit te komen. Pas in de laatste tien minuten lukte dat. Poepon miste een grote kans op de gelijkmaker, maar Ngombo kopte raak.

Foto: Bas Quaedvlieg

Lees ook: Spelers van Ajax krijgen 'warm onthaal' in Kerkrade.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda gaat supersub Ngombo contract aanbieden
Ngombo van Roda JC naar Fortuna Düsseldorf
Roda-talenten Blättler, Ofori en Ngombo hopen op minuten
Ngombo geselecteerd voor Jong België
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen