Overslaan en naar de inhoud gaan

NFI neemt extra mensen aan voor onderzoek Nicky Verstappen

Geplaatst opwoensdag 21 maart 2018 - 20:28

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft zes extra mensen aangenomen om het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen te kunnen bolwerken.

Dat zegt Lex Meulenbroek namens het NFI in gesprek met Omroep West.

Allergrootste
Volgens Meulenbroek is het één van de allergrootste onderzoeken die het NFI ooit op haar bordje heeft gekregen, vergelijkbaar met de zaken rondom Marianne Vaatstra en het neergestorte MH17-toestel. Ruim 14.000 mannen stonden DNA af om de dood van Nicky Verstappen op te lossen.

Lees ook: DNA-onderzoek Nicky Verstappen: totale opkomst 65 procent

Koffiedik
Het NFI verwacht een halfjaar tot een jaar nodig te hebben om het onderzoek af te ronden. "Je bent volledig afhankelijk van factoren als: zit er een familielid in, komt die snel aan de beurt, of zit die achterin?", aldus Meulenbroek. "Het is nu nog koffiedik kijken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen