Overslaan en naar de inhoud gaan

NFI neemt extra mensen aan voor onderzoek Nicky Verstappen

Geplaatst opwoensdag 21 maart 2018 - 20:28

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft zes extra mensen aangenomen om het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen te kunnen bolwerken.

Dat zegt Lex Meulenbroek namens het NFI in gesprek met Omroep West.

Allergrootste
Volgens Meulenbroek is het één van de allergrootste onderzoeken die het NFI ooit op haar bordje heeft gekregen, vergelijkbaar met de zaken rondom Marianne Vaatstra en het neergestorte MH17-toestel. Ruim 14.000 mannen stonden DNA af om de dood van Nicky Verstappen op te lossen.

Lees ook: DNA-onderzoek Nicky Verstappen: totale opkomst 65 procent

Koffiedik
Het NFI verwacht een halfjaar tot een jaar nodig te hebben om het onderzoek af te ronden. "Je bent volledig afhankelijk van factoren als: zit er een familielid in, komt die snel aan de beurt, of zit die achterin?", aldus Meulenbroek. "Het is nu nog koffiedik kijken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen