Overslaan en naar de inhoud gaan

NFI neemt extra mensen aan voor onderzoek Nicky Verstappen

Geplaatst opwoensdag 21 maart 2018 - 20:28

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft zes extra mensen aangenomen om het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen te kunnen bolwerken.

Dat zegt Lex Meulenbroek namens het NFI in gesprek met Omroep West.

Allergrootste
Volgens Meulenbroek is het één van de allergrootste onderzoeken die het NFI ooit op haar bordje heeft gekregen, vergelijkbaar met de zaken rondom Marianne Vaatstra en het neergestorte MH17-toestel. Ruim 14.000 mannen stonden DNA af om de dood van Nicky Verstappen op te lossen.

Lees ook: DNA-onderzoek Nicky Verstappen: totale opkomst 65 procent

Koffiedik
Het NFI verwacht een halfjaar tot een jaar nodig te hebben om het onderzoek af te ronden. "Je bent volledig afhankelijk van factoren als: zit er een familielid in, komt die snel aan de beurt, of zit die achterin?", aldus Meulenbroek. "Het is nu nog koffiedik kijken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen