Overslaan en naar de inhoud gaan

Nevenfuncties gedeputeerde Burlet goed voor 45.000 euro

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 23:08

Gedeputeerde Ruud Burlet van Forum voor Democratie verdient jaarlijks 45.000 euro met de twee nevenfuncties die hij bekleedt.

Dat blijkt uit een overzicht van de betaalde en onbetaalde nevenfuncties van de zeven gedeputeerden op de website van de provincie.


Eigen bedrijf
Burlet is voor 0,8 fte gedeputeerde en dus niet voltijds. Eerder liet hij al weten dat dat geen politieke maar een praktische achtergrond heeft. Het heeft te maken met lopende contractuele verplichtingen vanuit zijn bedrijf waar hij niet onderuit kon, zo verklaarde hij toen. "Vandaar dat ik er af en toe een dag tussenuit moet kunnen." Zijn eenmansbedrijf houdt zich bezig met advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering.

Nevenfuncties
Uit het overzicht wordt duidelijk dat Burlet 30.000 euro verdient als adviseur van de Duitse machinebouwer ENTEX uit Bochum en 15.000 euro als voorzitter van de Raad van Toezicht van PSW uit Herten. Die ondersteunt ouders en kinderen die begeleiding nodig hebben bijvoorbeeld op het gebied van wonen, dagbesteding en onderwijs.

Geen relatie provincie
Bij de gebruikelijke integriteittoets die voorafgaat aan de benoeming tot gedeputeerde werden de twee nevenfuncties van Burlet niet als problematisch gezien omdat er geen relatie is met de provincie.

Provinciewet
Dat de provincie nu openbaar maakt hoeveel neveninkomsten gedeputeerden eventueel hebben, heeft te maken met een recente brief van D66-minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken aan de provinciale staten van de twaalf provincies. Daarin wijst zij erop dat het provinciebestuur volgens de provinciewet sinds 2010 verplicht is niet alleen de nevenfuncties van gedeputeerden te melden maar ook de hoogte van de inkomsten. Niet alle provincies waren zich daar kennelijk van bewust. Vandaar haar brief. Het provinciebestuur heeft daarop ook de inkomsten uit de al eerder openbaar gemaakte nevenfuncties gepubliceerd.

Uitzondering
Gedeputeerde Burlet is de enige van de zeven gedeputeerden die betaalde nevenfuncties heeft. Maar hij is dan ook de enige niet-voltijds gedeputeerde.

Onbezoldigd
PVV-gedeputeerde Robert Housmans is wel nog directeur-eigenaar van Housmans BV. Maar de BV is feitelijk niet actief en er is geen sprake van bezoldiging, aldus het overzicht.

Loonstrookje
Een fulltime gedeputeerde verdient bijna 9.000 euro bruto per maand. Jaarlijks is dat een kleine 108.000 euro. Ruud Burlet verdient als 0,8 gedeputeerde ongeveer 86.000 euro. Dat is ruim 7.000 euro per maand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen