Overslaan en naar de inhoud gaan

Nevenfuncties gedeputeerde Burlet goed voor 45.000 euro

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 23:08

Gedeputeerde Ruud Burlet van Forum voor Democratie verdient jaarlijks 45.000 euro met de twee nevenfuncties die hij bekleedt.

Dat blijkt uit een overzicht van de betaalde en onbetaalde nevenfuncties van de zeven gedeputeerden op de website van de provincie.


Eigen bedrijf
Burlet is voor 0,8 fte gedeputeerde en dus niet voltijds. Eerder liet hij al weten dat dat geen politieke maar een praktische achtergrond heeft. Het heeft te maken met lopende contractuele verplichtingen vanuit zijn bedrijf waar hij niet onderuit kon, zo verklaarde hij toen. "Vandaar dat ik er af en toe een dag tussenuit moet kunnen." Zijn eenmansbedrijf houdt zich bezig met advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering.

Nevenfuncties
Uit het overzicht wordt duidelijk dat Burlet 30.000 euro verdient als adviseur van de Duitse machinebouwer ENTEX uit Bochum en 15.000 euro als voorzitter van de Raad van Toezicht van PSW uit Herten. Die ondersteunt ouders en kinderen die begeleiding nodig hebben bijvoorbeeld op het gebied van wonen, dagbesteding en onderwijs.

Geen relatie provincie
Bij de gebruikelijke integriteittoets die voorafgaat aan de benoeming tot gedeputeerde werden de twee nevenfuncties van Burlet niet als problematisch gezien omdat er geen relatie is met de provincie.

Provinciewet
Dat de provincie nu openbaar maakt hoeveel neveninkomsten gedeputeerden eventueel hebben, heeft te maken met een recente brief van D66-minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken aan de provinciale staten van de twaalf provincies. Daarin wijst zij erop dat het provinciebestuur volgens de provinciewet sinds 2010 verplicht is niet alleen de nevenfuncties van gedeputeerden te melden maar ook de hoogte van de inkomsten. Niet alle provincies waren zich daar kennelijk van bewust. Vandaar haar brief. Het provinciebestuur heeft daarop ook de inkomsten uit de al eerder openbaar gemaakte nevenfuncties gepubliceerd.

Uitzondering
Gedeputeerde Burlet is de enige van de zeven gedeputeerden die betaalde nevenfuncties heeft. Maar hij is dan ook de enige niet-voltijds gedeputeerde.

Onbezoldigd
PVV-gedeputeerde Robert Housmans is wel nog directeur-eigenaar van Housmans BV. Maar de BV is feitelijk niet actief en er is geen sprake van bezoldiging, aldus het overzicht.

Loonstrookje
Een fulltime gedeputeerde verdient bijna 9.000 euro bruto per maand. Jaarlijks is dat een kleine 108.000 euro. Ruud Burlet verdient als 0,8 gedeputeerde ongeveer 86.000 euro. Dat is ruim 7.000 euro per maand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen