Overslaan en naar de inhoud gaan

Nevenfuncties gedeputeerde Burlet goed voor 45.000 euro

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 23:08

Gedeputeerde Ruud Burlet van Forum voor Democratie verdient jaarlijks 45.000 euro met de twee nevenfuncties die hij bekleedt.

Dat blijkt uit een overzicht van de betaalde en onbetaalde nevenfuncties van de zeven gedeputeerden op de website van de provincie.


Eigen bedrijf
Burlet is voor 0,8 fte gedeputeerde en dus niet voltijds. Eerder liet hij al weten dat dat geen politieke maar een praktische achtergrond heeft. Het heeft te maken met lopende contractuele verplichtingen vanuit zijn bedrijf waar hij niet onderuit kon, zo verklaarde hij toen. "Vandaar dat ik er af en toe een dag tussenuit moet kunnen." Zijn eenmansbedrijf houdt zich bezig met advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering.

Nevenfuncties
Uit het overzicht wordt duidelijk dat Burlet 30.000 euro verdient als adviseur van de Duitse machinebouwer ENTEX uit Bochum en 15.000 euro als voorzitter van de Raad van Toezicht van PSW uit Herten. Die ondersteunt ouders en kinderen die begeleiding nodig hebben bijvoorbeeld op het gebied van wonen, dagbesteding en onderwijs.

Geen relatie provincie
Bij de gebruikelijke integriteittoets die voorafgaat aan de benoeming tot gedeputeerde werden de twee nevenfuncties van Burlet niet als problematisch gezien omdat er geen relatie is met de provincie.

Provinciewet
Dat de provincie nu openbaar maakt hoeveel neveninkomsten gedeputeerden eventueel hebben, heeft te maken met een recente brief van D66-minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken aan de provinciale staten van de twaalf provincies. Daarin wijst zij erop dat het provinciebestuur volgens de provinciewet sinds 2010 verplicht is niet alleen de nevenfuncties van gedeputeerden te melden maar ook de hoogte van de inkomsten. Niet alle provincies waren zich daar kennelijk van bewust. Vandaar haar brief. Het provinciebestuur heeft daarop ook de inkomsten uit de al eerder openbaar gemaakte nevenfuncties gepubliceerd.

Uitzondering
Gedeputeerde Burlet is de enige van de zeven gedeputeerden die betaalde nevenfuncties heeft. Maar hij is dan ook de enige niet-voltijds gedeputeerde.

Onbezoldigd
PVV-gedeputeerde Robert Housmans is wel nog directeur-eigenaar van Housmans BV. Maar de BV is feitelijk niet actief en er is geen sprake van bezoldiging, aldus het overzicht.

Loonstrookje
Een fulltime gedeputeerde verdient bijna 9.000 euro bruto per maand. Jaarlijks is dat een kleine 108.000 euro. Ruud Burlet verdient als 0,8 gedeputeerde ongeveer 86.000 euro. Dat is ruim 7.000 euro per maand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen