Plan Europese universiteit warm onthaald

De coalitiepartijen in het Limburgs Parlement noemen het ‘een mooi initiatief’ om een Europese universiteit op te richten in het grensgebied tussen Venlo en het Duitse Nettetal.

'Duitse politiek denkt aan universiteit in grensgebied'

De regeringspartijen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen zien een 'Europa-universiteit' in het grensgebied met Limburg wel zitten.

Porsche-bestuurder verongelukt bij Venlose grens

De bestuurder van een Porsche is zaterdagavond om het leven gekomen bij een ongeluk, vlak voor de grens bij Venlo.

Brandweer redt poezen (30 december 2016)
Brandweer redt vier poezen uit brandende woning

De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier poezen uit een brandende woning in Nettetal gered, vlak over de grens bij Venlo.

Duitse grensplaats onder vuur na picknick steenrijke sjeik

De gemeente Nettetal, vlak over de grens bij Venlo, ligt onder vuur na een omstreden grillparty van de steenrijke sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (geschat vermogen acht miljard euro) eind juli in beschermd natuurgebied Krickenbecker Seen.

Sjeik met 8 miljard picknickte aan grens bij Venlo

Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum heeft onlangs met zijn gevolg gepicknikt in het Duits beschermd natuurgebied aan de grens met Venlo.

Auto crasht tegen boom in Nettetal, inzittenden zwaargewond

In Nettetal, vlak over de Duitse grens bij Venlo, is in de nacht van dinsdag op woensdag een Nederlandse personenauto frontaal op een boom gebotst.

Bijtgrage schildpad gered van de dood

In het Duitse grensdorpje Leuth bij Venlo is vrijdagmiddag een schildpad gered van de dood. Het dier liep niet nietsvermoedend op een drukke weg.

Eis 6 jaar in zaak rond ontvoering meisjes

Een 26-jarige vrouw uit het Duitse Nettetal moet als het aan justitie ligt zes jaar celstraf krijgen voor poging tot verkrachting van drie meisjes in Tienray, Sevenum en Malden.

Selectie VVV gaat vluchtelingen trainen

Een afvaardiging van het eerste elftal van VVV geeft maandag aanstaande in het Duitse Lobberich voetbaltraining aan vluchtelingen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten