Plan Europese universiteit warm onthaald

De coalitiepartijen in het Limburgs Parlement noemen het ‘een mooi initiatief’ om een Europese universiteit op te richten in het grensgebied tussen Venlo en het Duitse Nettetal.

'Duitse politiek denkt aan universiteit in grensgebied'

De regeringspartijen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen zien een 'Europa-universiteit' in het grensgebied met Limburg wel zitten.

Porsche-bestuurder verongelukt bij Venlose grens

De bestuurder van een Porsche is zaterdagavond om het leven gekomen bij een ongeluk, vlak voor de grens bij Venlo.

Brandweer redt poezen (30 december 2016)
Brandweer redt vier poezen uit brandende woning

De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier poezen uit een brandende woning in Nettetal gered, vlak over de grens bij Venlo.

Duitse grensplaats onder vuur na picknick steenrijke sjeik

De gemeente Nettetal, vlak over de grens bij Venlo, ligt onder vuur na een omstreden grillparty van de steenrijke sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (geschat vermogen acht miljard euro) eind juli in beschermd natuurgebied Krickenbecker Seen.

Sjeik met 8 miljard picknickte aan grens bij Venlo

Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum heeft onlangs met zijn gevolg gepicknikt in het Duits beschermd natuurgebied aan de grens met Venlo.

Auto crasht tegen boom in Nettetal, inzittenden zwaargewond

In Nettetal, vlak over de Duitse grens bij Venlo, is in de nacht van dinsdag op woensdag een Nederlandse personenauto frontaal op een boom gebotst.

Bijtgrage schildpad gered van de dood

In het Duitse grensdorpje Leuth bij Venlo is vrijdagmiddag een schildpad gered van de dood. Het dier liep niet nietsvermoedend op een drukke weg.

Eis 6 jaar in zaak rond ontvoering meisjes

Een 26-jarige vrouw uit het Duitse Nettetal moet als het aan justitie ligt zes jaar celstraf krijgen voor poging tot verkrachting van drie meisjes in Tienray, Sevenum en Malden.

Selectie VVV gaat vluchtelingen trainen

Een afvaardiging van het eerste elftal van VVV geeft maandag aanstaande in het Duitse Lobberich voetbaltraining aan vluchtelingen.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto