Plan Europese universiteit warm onthaald

De coalitiepartijen in het Limburgs Parlement noemen het ‘een mooi initiatief’ om een Europese universiteit op te richten in het grensgebied tussen Venlo en het Duitse Nettetal.

'Duitse politiek denkt aan universiteit in grensgebied'

De regeringspartijen in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen zien een 'Europa-universiteit' in het grensgebied met Limburg wel zitten.

Porsche-bestuurder verongelukt bij Venlose grens

De bestuurder van een Porsche is zaterdagavond om het leven gekomen bij een ongeluk, vlak voor de grens bij Venlo.

Brandweer redt poezen (30 december 2016)
Brandweer redt vier poezen uit brandende woning

De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier poezen uit een brandende woning in Nettetal gered, vlak over de grens bij Venlo.

Duitse grensplaats onder vuur na picknick steenrijke sjeik

De gemeente Nettetal, vlak over de grens bij Venlo, ligt onder vuur na een omstreden grillparty van de steenrijke sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum (geschat vermogen acht miljard euro) eind juli in beschermd natuurgebied Krickenbecker Seen.

Sjeik met 8 miljard picknickte aan grens bij Venlo

Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum heeft onlangs met zijn gevolg gepicknikt in het Duits beschermd natuurgebied aan de grens met Venlo.

Auto crasht tegen boom in Nettetal, inzittenden zwaargewond

In Nettetal, vlak over de Duitse grens bij Venlo, is in de nacht van dinsdag op woensdag een Nederlandse personenauto frontaal op een boom gebotst.

Bijtgrage schildpad gered van de dood

In het Duitse grensdorpje Leuth bij Venlo is vrijdagmiddag een schildpad gered van de dood. Het dier liep niet nietsvermoedend op een drukke weg.

Eis 6 jaar in zaak rond ontvoering meisjes

Een 26-jarige vrouw uit het Duitse Nettetal moet als het aan justitie ligt zes jaar celstraf krijgen voor poging tot verkrachting van drie meisjes in Tienray, Sevenum en Malden.

Selectie VVV gaat vluchtelingen trainen

Een afvaardiging van het eerste elftal van VVV geeft maandag aanstaande in het Duitse Lobberich voetbaltraining aan vluchtelingen.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!