Overslaan en naar de inhoud gaan

Net opgetuigde kerstboom Vrijthof afgetuigd: 'Jammer'

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 12:04

Een meterhoge kerstboom op het Vrijthof in Maastricht die voor kerstsfeer moet zorgen, is na één dag al toegetakeld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen één of meerdere vandalen los op de boom. Meerdere takken van de boom zijn afgezaagd of gebroken.

Twee dagen opbouwen
"We zijn vrijdagochtend om 5:00 uur begonnen en tot 23:00 uur doorgegaan", zegt de teleurgestelde directeur Paul ten Haaf van Centrum Management Maastricht. De boom stond overeind en de lampjes hingen ook al. Zaterdag zou de laatste hand worden gelegd aan de versiering.

Kerstboom Vrijthof  kerstmis kerst (27 nov 2020)
Foto: Jean-Pierre Geusens

"Heel jammer, maar het kan nog gerepareerd worden", zegt de Ten Haaf. Hij weet nog niet wie achter de vernieling zit. De centrumdirecteur denkt nog na of hij aangifte gaat doen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen