Overslaan en naar de inhoud gaan

Net opgetuigde kerstboom Vrijthof afgetuigd: 'Jammer'

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 12:04

Een meterhoge kerstboom op het Vrijthof in Maastricht die voor kerstsfeer moet zorgen, is na één dag al toegetakeld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen één of meerdere vandalen los op de boom. Meerdere takken van de boom zijn afgezaagd of gebroken.

Twee dagen opbouwen
"We zijn vrijdagochtend om 5:00 uur begonnen en tot 23:00 uur doorgegaan", zegt de teleurgestelde directeur Paul ten Haaf van Centrum Management Maastricht. De boom stond overeind en de lampjes hingen ook al. Zaterdag zou de laatste hand worden gelegd aan de versiering.

Kerstboom Vrijthof  kerstmis kerst (27 nov 2020)
Foto: Jean-Pierre Geusens

"Heel jammer, maar het kan nog gerepareerd worden", zegt de Ten Haaf. Hij weet nog niet wie achter de vernieling zit. De centrumdirecteur denkt nog na of hij aangifte gaat doen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen