De Tweede Kamer zit het niet zitten dat geruimde nertsenfarms opnieuw beginnen

Coronabesmetting op nertsenfokkerij Meijel

Bij een nertsenfokkerij in Meijel is een coronabesmetting vastgesteld. Zo'n 6.500 moederdieren moeten worden geruimd.

ANP-417366478
Kabinet maakt einde aan nertsenhouderij

Het kabinet maakt een einde aan de nertsenhouderij. Die bedrijven moeten op 1 maart volgend jaar stoppen, heeft minister Carola Schouten (Landbouw) besloten, melden bronnen donderdagavond.

De nertsen in Ysselsteyn worden vanaf vrijdag geruimd
Coronabesmetting op nertsenhouderij in Ottersum

Opnieuw is er een coronabesmetting vastgesteld op twee nertsenhouderijen: een in Ottersum en een in het Brabantse De Mortel.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Nieuwe besmettingen op Limburgse nertsenfarms

Opnieuw zijn bij nertsenbedrijven in Limburg besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren).

nerts
Stoppersregeling nertsenhouderij pas in augustus klaar

Een nieuwe stoppersregeling voor de nertsenhouderij loopt zo'n twee maanden vertraging op. Bovendien is er goedkeuring nodig van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Weer twee nertsenbedrijven met corona besmet

Opnieuw zijn twee besmettingen op nertsenbedrijven gemeld, in de Brabantse gemeenten Sint-Anthonis, en Gemert-Bakel, tegen de Limburgse provinciegrens aan.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
NVWA heeft nertsen op drie fokkerijen geruimd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft zondag op drie nertsenfokkerijen alle pelsdieren afgemaakt. Op een vierde bedrijf gaat de ruiming maandag verder, zegt een woordvoerster.

nerts, nertsen, nertsenhouderij, nertsenfarm (stock)
Dierenarts: 'Goed dat besmette nertsen nu geruimd worden'

Dierenarts Kevin Willems uit Beringe is tevreden over de uitspraak van de rechter vrijdagavond dat nertsenhouderijen waar een covid-19 besmetting is vastgesteld, geruimd mogen worden.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Mogelijk corona op nertsenfarm Venray

Op een nertsenhouderij in Venray zijn dieren mogelijk besmet met covid-19.

Nerts in kooi (stock)
Schouten: ruimen nertsenhouderijen geen taboe

Het ruimen van nertsenhouderijen waar dieren besmet zijn met het nieuwe coronavirus is 'geen taboe', maar komt alleen in beeld als dat nodig is om de volksgezondheid te beschermen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten