De Tweede Kamer zit het niet zitten dat geruimde nertsenfarms opnieuw beginnen

Corona op 68 nertsenbedrijven: nieuwe besmetting in Meerlo

Bij een nertsenbedrijf in Meerlo in de gemeente Horst aan de Maas zijn coronabesmettingen vastgesteld. De fokkerij telt 7000 moederdieren.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Opnieuw nertsen besmet met corona op Limburgse fokkerijen

Opnieuw zijn bij nertsen op twee Limburgse fokkerijen besmettingen met het coronavirus ontdekt. Het gaat om bedrijven in Vredepeel en Sevenum.

De Tweede Kamer zit het niet zitten dat geruimde nertsenfarms opnieuw beginnen
Twee loslopende nertsen waren besmet met coronavirus

Twee nertsen die los rondliepen zijn positief getest op het coronavirus. Het gaat om een nerts die in Egchel is aangetroffen en eentje die gevangen werd in de buurt van Deurne.

Besmetting nertsenfarm Veulen (6 okt 2020)_HD
Coronabesmettingen op nertsenfarms Veulen en Evertsoord

Bij twee nertsenfokkerijen in Veulen en Evertsoord is een coronabesmetting vastgesteld. Zo'n 15.000 moederdieren moeten worden geruimd.

Ruiming nertsenfokkerij Egchel - 1 okt 2020
Ook corona ontdekt op nertsenfokkerij in Egchel

Ook bij een nertsenbedrijf in Egchel is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het bedrijf heeft ongeveer 5.750 moederdieren, die allemaal geruimd zullen worden.

De Tweede Kamer zit het niet zitten dat geruimde nertsenfarms opnieuw beginnen
Corona ontdekt op nertsenfarm Meijel: 10.000 dieren geruimd

De teller met besmette nertsenbedrijven loopt nog steeds op. Donderdag werd bekend dat het coronavirus was gevonden op een nertsenfarm in America en vrijdag kwam aan het licht dat een nertsenhouderij in Meijel ook is besmet.

24-10-20 foto nertsenfokkerij America
Opnieuw corona vastgesteld bij nertsenfokkerij

Bij een nertsenfokkerij in America is een besmetting met het coronavrius vastgesteld.

nerts, nertsen, nertsenhouderij, nertsenfarm (stock)
Coronabesmettingen onder medewerkers nertsenfokkerijen

Bij nertsenfokkerijen waar het coronavirus is uitgebroken zijn ook zeker 66 medewerkers en familieleden positief getest op covid-19.

nertsen, nertsenhouderij, nertsenfokkerij, nertsenfok (stock)
Eerder stoppen nertsenfokkerijen: 'Verrast door dit nieuws'

Nertsenfokkers zijn verrast door het nieuws dat nertsenfokkerijen per 1 maart volgend jaar al moeten stoppen. "Ik heb hier officieel nog niets over gehoord."

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Wederom coronavirus bij nertsenfokker Ven-Zelderheide

Bij een nertsenfokker in Ven-Zelderheide zijn coronabesmettingen vastgesteld. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dinsdag.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten