Overslaan en naar de inhoud gaan

Nepwapen gebruikt bij poging tot moord op agent

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 6:03

De vier mannen die hebben vastgezeten voor een moordpoging op een agent zijn weer vrij. Een bittere pil voor justitie.

Er is nog te weinig bewijs tegen de Marokkaanse Belgen.

Nepwapen
De rechtbank Limburg vindt dat justitie te weinig bewijs heeft dat de vier Belgen op wie de politie in Weert begin oktober heeft geschoten op hun vlucht zelf ook een wapen hebben gebruikt.
Het pistool waarmee dat zou zijn gebeurd, is teruggevonden langs de Noordervaart bij Ospel. Het bleek echter een nepwapen te zijn. Daarmee kan nooit een moordpoging of een poging tot doodslag zijn uitgevoerd zoals het Openbaar Ministerie (OM) beweert. Het OM moet voor de strafzaak in 2017 op zoek naar meer bewijs dan de gevonden kruitresten en de twee hulzen.

Tegenstrijdige verklaringen
De vier mannen van Marokkaanse afkomst uit Belgisch-Limburg hebben tegenstrijdige verklaringen afgelegd.
Twee waren al op vrije voeten. Een derde kreeg woensdag voor de rechtbank in Roermond te horen dat zijn voorlopige hechtenis wordt opgeheven. De vierde verdachte komt - naar het zich laat aanzien - woensdag vrij.

Verlamd
Een van hen is blijvend verlamd. Hij kreeg kogels uit een
politiewapen in zijn rug. Twee verdachten revalideren. De politie schoot hen in de benen.

Ripdeal
De mannen zijn ook weer vrij omdat justitie volgens de rechters onvoldoende hard heeft gemaakt dat het viertal voorafgaand aan hun vlucht vijf kilo hennep heeft gestolen van een echtpaar in Venlo. De vermeende slachtoffers van de ripdeal hebben geen aangifte gedaan. In hun verklaringen bij de politie zeggen ze dat er helemaal niets is gebeurd.

Op de vlucht
De vier mannen sloegen zondagmiddag 2 oktober na een bezoek aan Venlo op de vlucht voor een auto die hen achtervolgde. Een van hen heeft bij de politie verklaard dat hij dacht dat de inzittende van een BMW die achter hen aan reed een van de
hennepleveranciers was. Het bleek achteraf echter te gaan om een politieman in burger die argwanend was geworden van de activiteiten van de Belgen waarvan hij ooggetuige was in Venlo-Zuid. Hij besloot de mannen te achtervolgen en waarschuwde onder andere een patrouillewagen uit Weert.

Schoten
De vlucht van het viertal strandde in Weert door een kapotte band. De agenten losten bij de Ringbaan-Noord in Weert schoten op drie verdachten die zich uit de voeten probeerden te maken. Een persoon bleef in de auto zitten.

Het onderzoek van de Rijksrecherche naar de schietende agenten loopt nog.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen