Overslaan en naar de inhoud gaan

Nepcollectanten vragen geld voor 'mishandelde kinderen'

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2021 - 14:34

De gemeente Brunssum waarschuwt inwoners voor twee nepcollectanten die zogenaamd geld inzamelen voor mishandelde kinderen.

Verschillende inwoners van Brunssum vertrouwden het collectantenduo niet. De gemeente kreeg er dinsdag al verschillende telefoontjes over.

Geld voor mishandelde kinderen
"We kregen dinsdagochtend de eerste belletjes vanuit Brunssum-West en het circuleert nu ook op de buurtapp daar", zegt hoofd veiligheid Ger van der Wijst van de gemeente Brunssum. De twee zeggen dat ze van Slachtofferhulp zijn en geld inzamelen om mishandelde kinderen bij te staan. De vrouw zou een witte jas met oranje letters dragen en de twee spreken volgens Van der Wijst vloeiend Nederlands.

Herkennen van nepcollectanten
Collectanten moeten altijd een vergunning van de gemeente hebben om langs de deuren te mogen gaan. "Wij publiceren dan dat in een bepaalde week de Hartstichting of bijvoorbeeld de Brandwondenstichting langs de deuren komt om te collecteren. Daarmee waarschuwen wij de bewoners al", zegt Van der Wijst. Volgens hem kunnen inwoners nepcollectanten in principe dus altijd herkennen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen