Overslaan en naar de inhoud gaan

Nepcollectanten vragen geld voor 'mishandelde kinderen'

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2021 - 14:34

De gemeente Brunssum waarschuwt inwoners voor twee nepcollectanten die zogenaamd geld inzamelen voor mishandelde kinderen.

Verschillende inwoners van Brunssum vertrouwden het collectantenduo niet. De gemeente kreeg er dinsdag al verschillende telefoontjes over.

Geld voor mishandelde kinderen
"We kregen dinsdagochtend de eerste belletjes vanuit Brunssum-West en het circuleert nu ook op de buurtapp daar", zegt hoofd veiligheid Ger van der Wijst van de gemeente Brunssum. De twee zeggen dat ze van Slachtofferhulp zijn en geld inzamelen om mishandelde kinderen bij te staan. De vrouw zou een witte jas met oranje letters dragen en de twee spreken volgens Van der Wijst vloeiend Nederlands.

Herkennen van nepcollectanten
Collectanten moeten altijd een vergunning van de gemeente hebben om langs de deuren te mogen gaan. "Wij publiceren dan dat in een bepaalde week de Hartstichting of bijvoorbeeld de Brandwondenstichting langs de deuren komt om te collecteren. Daarmee waarschuwen wij de bewoners al", zegt Van der Wijst. Volgens hem kunnen inwoners nepcollectanten in principe dus altijd herkennen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen