Overslaan en naar de inhoud gaan

Nep-ronselbrief in omloop voor monument MH17

Geplaatst opmaandag 19 maart 2018 - 22:51

In aanloop naar de onthulling van het gedenkteken voor de MH-17 ramp, is een nepbrief in omloop.

Met de brief wordt geprobeerd geld in te zamelen.

Waarschuwing
De brief lijkt afkomstig van de Vereniging Verkeersslachtoffers, maar die heeft niks te maken met de brief. De vereniging heeft inmiddels op haar site een waarschuwing over de nepbrief geplaatst. Ook gaat de vereniging aangifte doen bij de politie.

Foto: L1

Warm hart
De brief, die per post wordt verstuurd probeert donateurs te werven die 'nabestaanden van de MH-17 Vliegramp een warm hart toedragen.' In de brief wordt een bijdrage gevraagd om voor alle nabestaanden van de vliegramp een replica te maken van het gedenkteken, zoals dat zaterdag in Eindhoven wordt onthuld.

Lees ook: MH17-monument op vliegbasis Eindhoven

Ronselbrief
Ook de 800 hulpverleners zouden een replica van kunstwerk 'De Verbinding' moeten krijgen. Ook moet er volgens de ronselbrief een bronzen replica komen in alle landen waar de MH17-slachtoffers vandaan komen.

Oud logo
De brief is ondertekend namens de Vereniging Verkeersslachtoffers, Philips en de ING Bank, alhoewel voor die laatste bank een oud logo wordt gebruikt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen