Overslaan en naar de inhoud gaan

Nena en Roxette op Bospop in Weert

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 9:54

De Duitse zangeres Nena - doorgebroken met 99 Luftballons uit 1983 - en het Zweedse duo Roxette treden op tijdens Bospop. Dat heeft de organisatie dinsdagochtend bekendgemaakt.

Met gitaarvirtuoos Carlos Santana en de populaire Nederlandse rockband Kensington zijn het de grote namen op het affiche voor de 36e editie. In totaal zijn twaalf artiesten bevestigd voor het festival op 9 en 10 juli.

Kovacs
Naar het festival in Weert komen verder: Rammstein-tributeband Eisbrecher, Flogging Molly, Kovacs, Selah Sue, Walter Trout Band, Def Americains, CC Smugglers en Trixie Whitley. De komende tijd worden nog veertien namen bekendgemaakt.

De voorverkoop van Bospop start zaterdag.

Lees ook: Carlos Santana terug naar Bospop in Weert.

Het Zweedse duo Roxette.

Andere keuzes
Bospop in Weert gaat de komende jaren trouwens andere keuzes maken bij het aantrekken van bands en artiesten. Er zullen minder klassieke rockbands geprogrammeerd worden. Daarvoor in de plaats komen bands die populair waren in de jaren 90 en daarna. Dat zei Peter Verkennis van Bospop op L1 Radio.

Verliezen
Vorig jaar heeft Bospop een enquete gehouden en daaruit blijkt volgens Verkennis dat het popfestival moet oppassen dat het geen publiek gaat verliezen. Daarom moet er naast de liefhebbers van classic rock ook andere muziekliefhebbers gezocht worden.

Er is nog een ander probleem met de classic bands die Bospop traditioneel boekt. Volgens Verkennis zijn er steeds minder van dit soort bands en komen ze steeds minder vaak naar Europa.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ZZ Top, Anastacia en Dream Theater op Bospop Weert
Nieuwe namen Bospop bekend
Bospop en ParkCity Live druk bezocht
Bospop haalt Doe Maar naar Weert
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen