Overslaan en naar de inhoud gaan

Nena en Roxette op Bospop in Weert

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 9:54

De Duitse zangeres Nena - doorgebroken met 99 Luftballons uit 1983 - en het Zweedse duo Roxette treden op tijdens Bospop. Dat heeft de organisatie dinsdagochtend bekendgemaakt.

Met gitaarvirtuoos Carlos Santana en de populaire Nederlandse rockband Kensington zijn het de grote namen op het affiche voor de 36e editie. In totaal zijn twaalf artiesten bevestigd voor het festival op 9 en 10 juli.

Kovacs
Naar het festival in Weert komen verder: Rammstein-tributeband Eisbrecher, Flogging Molly, Kovacs, Selah Sue, Walter Trout Band, Def Americains, CC Smugglers en Trixie Whitley. De komende tijd worden nog veertien namen bekendgemaakt.

De voorverkoop van Bospop start zaterdag.

Lees ook: Carlos Santana terug naar Bospop in Weert.

Het Zweedse duo Roxette.

Andere keuzes
Bospop in Weert gaat de komende jaren trouwens andere keuzes maken bij het aantrekken van bands en artiesten. Er zullen minder klassieke rockbands geprogrammeerd worden. Daarvoor in de plaats komen bands die populair waren in de jaren 90 en daarna. Dat zei Peter Verkennis van Bospop op L1 Radio.

Verliezen
Vorig jaar heeft Bospop een enquete gehouden en daaruit blijkt volgens Verkennis dat het popfestival moet oppassen dat het geen publiek gaat verliezen. Daarom moet er naast de liefhebbers van classic rock ook andere muziekliefhebbers gezocht worden.

Er is nog een ander probleem met de classic bands die Bospop traditioneel boekt. Volgens Verkennis zijn er steeds minder van dit soort bands en komen ze steeds minder vaak naar Europa.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ZZ Top, Anastacia en Dream Theater op Bospop Weert
Nieuwe namen Bospop bekend
Bospop en ParkCity Live druk bezocht
Bospop haalt Doe Maar naar Weert
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen