Overslaan en naar de inhoud gaan

Nena en Roxette op Bospop in Weert

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 9:54

De Duitse zangeres Nena - doorgebroken met 99 Luftballons uit 1983 - en het Zweedse duo Roxette treden op tijdens Bospop. Dat heeft de organisatie dinsdagochtend bekendgemaakt.

Met gitaarvirtuoos Carlos Santana en de populaire Nederlandse rockband Kensington zijn het de grote namen op het affiche voor de 36e editie. In totaal zijn twaalf artiesten bevestigd voor het festival op 9 en 10 juli.

Kovacs
Naar het festival in Weert komen verder: Rammstein-tributeband Eisbrecher, Flogging Molly, Kovacs, Selah Sue, Walter Trout Band, Def Americains, CC Smugglers en Trixie Whitley. De komende tijd worden nog veertien namen bekendgemaakt.

De voorverkoop van Bospop start zaterdag.

Lees ook: Carlos Santana terug naar Bospop in Weert.

Het Zweedse duo Roxette.

Andere keuzes
Bospop in Weert gaat de komende jaren trouwens andere keuzes maken bij het aantrekken van bands en artiesten. Er zullen minder klassieke rockbands geprogrammeerd worden. Daarvoor in de plaats komen bands die populair waren in de jaren 90 en daarna. Dat zei Peter Verkennis van Bospop op L1 Radio.

Verliezen
Vorig jaar heeft Bospop een enquete gehouden en daaruit blijkt volgens Verkennis dat het popfestival moet oppassen dat het geen publiek gaat verliezen. Daarom moet er naast de liefhebbers van classic rock ook andere muziekliefhebbers gezocht worden.

Er is nog een ander probleem met de classic bands die Bospop traditioneel boekt. Volgens Verkennis zijn er steeds minder van dit soort bands en komen ze steeds minder vaak naar Europa.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ZZ Top, Anastacia en Dream Theater op Bospop Weert
Nieuwe namen Bospop bekend
Bospop en ParkCity Live druk bezocht
Bospop haalt Doe Maar naar Weert
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen