Overslaan en naar de inhoud gaan

Nellie (21) start petitie voor pumptrack in Kessel-Eik

Geplaatst opdinsdag 20 april 2021 - 22:40

Kessel-Eik moet een 'pumptrack' krijgen. Dat vindt inwoonster Nellie Geraets (21) die een petitie heeft opgestart.

Een pumptrack is een geasfalteerd circuit met hobbels en bochten, waar pompende bewegingen op gemaakt worden. Dat kan met een fiets, skateboard, step, loopfietsje of zelfs een rolstoel.

Vervelend
Het viel Geraets op dat er veel kinderen met bmx-fietsen door Kessel en Kessel-Eik reden. "Ik merk dat veel kinderen op straat zitten. Hier en daar hoor ik mensen zeggen dat ze dat een beetje vervelend vinden. Met een pumptrack zal dat minder worden."

Toegankelijk
Zelf werd ze enthousiast over een pumptrack toen ze zo'n circuit zag in Achterhoek, waar de Kessel-Eikse vrienden heeft wonen. "Daar zie ik dat het een plek is voor iedereen, jong en oud. Van een kindje op een loopfiets tot een professional op een bmx. Het verschil met een normale, ouderwetse skatebaan is dat een pumptrack voor iedereen toegankelijk is. Alles op wielen kan daar terecht."

Fietsenmaker
Ze volgt nu een opleiding tot fietsenmaker en op die manier is Geraets ook meer bezig met fietsen. "Ik zit zelf niet op een sport. Ik ben niet iemand die dat structureel elke week doet. Dan ga ik liever naar een openbare plek, waar ik een uurtje mijn gang kan gaan."

Locatie
Als 200 mensen de petitie hebben getekend, gaat ze contact opnemen met de gemeente. Een idee voor een locatie is er al: bij de skatebaan zelf, achter het voetbalgedeelte. "Maar ik weet niet of dat groot genoeg is."

Lastig
Overigens ligt er in Reuver al een pumptrack. Hoewel dat redelijk dichtbij is, vindt Geraets dat er ook in Kessel-Eik een baan moet komen. "Ik heb een auto en kan naar Reuver rijden. Maar kinderen moeten het veer over. Dat is geen grote afstand, maar wel best link en lastig. Als ik even naar Reuver wil, ben ik ook al zeker een half uur kwijt met de heen- en terugweg. Het liefst zie ik in elke gemeente een pumptrack."

Animo blijkt er in ieder geval te zijn. Bijna 200 mensen hebben de petitie, die sinds maandagavond online staat, al getekend. "Het is op social media al veel gedeeld. Kinderen sturen me een direct message dat ze het vet vinden en dat ze zelfs hun oma hebben laten tekenen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen