Overslaan en naar de inhoud gaan

Negentig Sittardse gevangenen uit voorzorg in quarantaine

Geplaatst opdinsdag 16 maart 2021 - 22:04

De gevangenis in Sittard houdt negentig gedetineerden voorlopig op hun eigen afdeling, omdat een medewerker van de bajes afgelopen zondag positief is getest op het coronavirus.

Dat bevestigt gevangeniswoordvoerder Robert Meijer. Het gaat om gevangenen van één afdeling.

Zachte quarantaine
Ze zitten niet in een 'harde' quarantaine. De negentig gedetineerden mogen bijvoorbeeld bellen, luchten en recreëren. Tot dusver heeft niemand van hen coronaklachten. Desondanks houdt de gevangenis ze op hun eigen afdeling en is bezoek voorlopig niet welkom. Ook is er tijdelijk geen arbeid voor deze risicogroep.

Die maatregelen gelden in ieder geval tot donderdag. De gevangenen worden gemonitord door de medische dienst. Vijf collega's van de besmette gevangenismedewerker zitten in thuisisolatie.

Roermond koploper
Meijer laat weten dat er in Limburg momenteel geen gevangenen zijn die positief hebben getest op het coronavirus. Sinds de start van de crisis zijn er twee gedetineerden positief getest in Sittard, terwijl er één iemand besmet raakte in Ter Peel. De inrichting in Roermond had het met tien besmette gevangenen iets drukker in het afgelopen jaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen