Overslaan en naar de inhoud gaan

Negentien dagen gereserveerd voor proces tegen Van Rey

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 5:55

De Rotterdamse rechtbank heeft tussen april en juni 2016 negentien zittingsdagen gereserveerd voor de inhoudelijke behandeling van de corruptiezaak tegen Jos van Rey, Tilman Schreurs en projectontwikkelaar Piet van Pol.

De verwachting is overigens niet dat de zaak ook de volle negentien dagen in beslag zal nemen. Acht tot negen dagen zijn als reservedagen ingeboekt, laat Van Pols advocaat Peer Szymkowiak aan Dagblad De Limburger weten.

Verhoren
De
verhoren van de tientallen getuigen die op verzoek van de raadslieden van de drie verdachten aan de tand worden gevoeld, zijn bijna afgerond, geeft Szymkowiak aan. "In januari worden alleen nog de medeverdachten als getuige in elkaars zaak gehoord." De raadsman van Van Pol zegt vertrouwen te putten uit de getuigenverhoren voor de rechter-commissaris. "Laat ik het zo zeggen: we zijn een stap dichter bij de waarheid gekomen dan bij de getuigenverhoren door de rijksrecherche."

Het Openbaar Ministerie verwijt Van Rey en Schreurs dat ze zich hebben laten omkopen door ontwikkelaar Van Pol. Van Rey wordt ook verdacht van witwassen en verkiezingsfraude.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Rechtszaak tegen Jos van Rey is pas in voorjaar 2016
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Advocaat Van Rey moet orde scheppen in onderzoeksvragen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen