Overslaan en naar de inhoud gaan

Negentien dagen gereserveerd voor proces tegen Van Rey

Geplaatst opvrijdag 11 december 2015 - 5:55

De Rotterdamse rechtbank heeft tussen april en juni 2016 negentien zittingsdagen gereserveerd voor de inhoudelijke behandeling van de corruptiezaak tegen Jos van Rey, Tilman Schreurs en projectontwikkelaar Piet van Pol.

De verwachting is overigens niet dat de zaak ook de volle negentien dagen in beslag zal nemen. Acht tot negen dagen zijn als reservedagen ingeboekt, laat Van Pols advocaat Peer Szymkowiak aan Dagblad De Limburger weten.

Verhoren
De
verhoren van de tientallen getuigen die op verzoek van de raadslieden van de drie verdachten aan de tand worden gevoeld, zijn bijna afgerond, geeft Szymkowiak aan. "In januari worden alleen nog de medeverdachten als getuige in elkaars zaak gehoord." De raadsman van Van Pol zegt vertrouwen te putten uit de getuigenverhoren voor de rechter-commissaris. "Laat ik het zo zeggen: we zijn een stap dichter bij de waarheid gekomen dan bij de getuigenverhoren door de rijksrecherche."

Het Openbaar Ministerie verwijt Van Rey en Schreurs dat ze zich hebben laten omkopen door ontwikkelaar Van Pol. Van Rey wordt ook verdacht van witwassen en verkiezingsfraude.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Rechtszaak tegen Jos van Rey is pas in voorjaar 2016
Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Advocaat Van Rey moet orde scheppen in onderzoeksvragen
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen