Overslaan en naar de inhoud gaan

Negen tips over steengooier tijdens rellen Venlo

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 9:47

De politie heeft negen tips gekregen over een man die zondagavond tijdens de rellen in Venlo stukken stoeptegel gooide naar een voorbijrijdende politieauto. Een agent raakte daarbij lichtgewond.

De tips kwamen binnen nadat beelden van het incident dinsdagavond in Opsporing Verzocht waren te zien.

Poging tot doodslag
Op beeld is te zien dat een groep mannen op de Kaldenkerkerweg stenen naar de politiewagen gooien. Een steen vloog door de ruit van een portier en raakte de agent. Deze actie wordt gezien als poging tot doodslag. Volgens de politie had het veel ernstiger kunnen aflopen als er een bijrijder in de auto had gezeten.

Rellen
Zondagavond braken rellen uit in de buurt van het station van Venlo. Op meerdere plaatsen werd zwaar vuurwerk afgestoken en is de politie met stenen bekogeld. Arriva legde het bus- en treinverkeer stil. Van verschillende Venlose winkels zijn de ruiten gesneuveld. Een aantal ondernemers in de binnenstad van Venlo timmerde maandag de ramen en etalages dicht uit angst voor nieuwe ongeregeldheden.

Lees ook: 'Liever barricade voor het raam dan een gesneuvelde etalage'

In de tv-uitzending werd opgeroepen om door te geven als iemand weet wie de stenengooier is of de andere mannen uit de groep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen