Overslaan en naar de inhoud gaan

Negen tips over steengooier tijdens rellen Venlo

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 9:47

De politie heeft negen tips gekregen over een man die zondagavond tijdens de rellen in Venlo stukken stoeptegel gooide naar een voorbijrijdende politieauto. Een agent raakte daarbij lichtgewond.

De tips kwamen binnen nadat beelden van het incident dinsdagavond in Opsporing Verzocht waren te zien.

Poging tot doodslag
Op beeld is te zien dat een groep mannen op de Kaldenkerkerweg stenen naar de politiewagen gooien. Een steen vloog door de ruit van een portier en raakte de agent. Deze actie wordt gezien als poging tot doodslag. Volgens de politie had het veel ernstiger kunnen aflopen als er een bijrijder in de auto had gezeten.

Rellen
Zondagavond braken rellen uit in de buurt van het station van Venlo. Op meerdere plaatsen werd zwaar vuurwerk afgestoken en is de politie met stenen bekogeld. Arriva legde het bus- en treinverkeer stil. Van verschillende Venlose winkels zijn de ruiten gesneuveld. Een aantal ondernemers in de binnenstad van Venlo timmerde maandag de ramen en etalages dicht uit angst voor nieuwe ongeregeldheden.

Lees ook: 'Liever barricade voor het raam dan een gesneuvelde etalage'

In de tv-uitzending werd opgeroepen om door te geven als iemand weet wie de stenengooier is of de andere mannen uit de groep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen