Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Negen partijen gaan de strijd aan met wateroverlast

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 16:00

De Provincie Limburg, Het Waterschap, de gemeenten Schinnen en Meerssen en vijf andere partijen gaan samen de strijd aan tegen wateroverlast.

De organisaties ondertekenden donderdag een samenwerkingsovereenkomst om dat kracht bij te zetten.

25 jaar
De wateroverlast die afgelopen voorjaar met name Meerssen-Ulestraten en Oirsbeek-Amstenrade teisterde is de aanleiding voor de samenwerking. Dat leverde in die plaatsen de nodige problemen op. De organisaties willen met hun plannen ervoor zorgen dat extreme buien van 50 millimeter in twee uur tijd nog maar éénmaal per 25 jaar tot overlast mogen leiden.

Lees ook: Wateroverlast: Meerssen vraagt bewoners mee te denken

Daarvoor zijn volgens de partijen onder meer grote ingrepen in het rioleringsstelsel noodzakelijk. Ook vragen zijn inwoners zelf maatregelen te treffen.

Afkoppelen, buffers en ontstenen
Zo willen de organisaties in Meerssen-Ulestraten de helft van straten en trottoirs op termijn afkoppelen van het watersysteem. Ook wil men meer water gaan opvangen in landelijk gebied en regenwaterbuffers. In Oirsbeek-Amstenrade wil men een kwart van de straten en trottoirs afkoppelen, eveneens water opvangen in landelijk gebied en regenwaterbuffers en bovendien ook burgers stimuleren om hun tuinen te ‘ontstenen’.

De deelnemende organisaties zijn de gemeentes Meerssen en Schinnen, de Provincie Limburg, het Waterschap Limburg, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, Staatsbosbeheer, de Waterleidingsmaatschappij Limburg, Natuurmonumenten en Stichting Het Limburgs Landschap.

Lees ook: Nooddammen moeten Meerssen droog houden

In Meerssen kregen inwoners natte voeten.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen