Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Negen partijen gaan de strijd aan met wateroverlast

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 16:00

De Provincie Limburg, Het Waterschap, de gemeenten Schinnen en Meerssen en vijf andere partijen gaan samen de strijd aan tegen wateroverlast.

De organisaties ondertekenden donderdag een samenwerkingsovereenkomst om dat kracht bij te zetten.

25 jaar
De wateroverlast die afgelopen voorjaar met name Meerssen-Ulestraten en Oirsbeek-Amstenrade teisterde is de aanleiding voor de samenwerking. Dat leverde in die plaatsen de nodige problemen op. De organisaties willen met hun plannen ervoor zorgen dat extreme buien van 50 millimeter in twee uur tijd nog maar éénmaal per 25 jaar tot overlast mogen leiden.

Lees ook: Wateroverlast: Meerssen vraagt bewoners mee te denken

Daarvoor zijn volgens de partijen onder meer grote ingrepen in het rioleringsstelsel noodzakelijk. Ook vragen zijn inwoners zelf maatregelen te treffen.

Afkoppelen, buffers en ontstenen
Zo willen de organisaties in Meerssen-Ulestraten de helft van straten en trottoirs op termijn afkoppelen van het watersysteem. Ook wil men meer water gaan opvangen in landelijk gebied en regenwaterbuffers. In Oirsbeek-Amstenrade wil men een kwart van de straten en trottoirs afkoppelen, eveneens water opvangen in landelijk gebied en regenwaterbuffers en bovendien ook burgers stimuleren om hun tuinen te ‘ontstenen’.

De deelnemende organisaties zijn de gemeentes Meerssen en Schinnen, de Provincie Limburg, het Waterschap Limburg, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, Staatsbosbeheer, de Waterleidingsmaatschappij Limburg, Natuurmonumenten en Stichting Het Limburgs Landschap.

Lees ook: Nooddammen moeten Meerssen droog houden

In Meerssen kregen inwoners natte voeten.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen