Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Negen partijen gaan de strijd aan met wateroverlast

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 16:00

De Provincie Limburg, Het Waterschap, de gemeenten Schinnen en Meerssen en vijf andere partijen gaan samen de strijd aan tegen wateroverlast.

De organisaties ondertekenden donderdag een samenwerkingsovereenkomst om dat kracht bij te zetten.

25 jaar
De wateroverlast die afgelopen voorjaar met name Meerssen-Ulestraten en Oirsbeek-Amstenrade teisterde is de aanleiding voor de samenwerking. Dat leverde in die plaatsen de nodige problemen op. De organisaties willen met hun plannen ervoor zorgen dat extreme buien van 50 millimeter in twee uur tijd nog maar éénmaal per 25 jaar tot overlast mogen leiden.

Lees ook: Wateroverlast: Meerssen vraagt bewoners mee te denken

Daarvoor zijn volgens de partijen onder meer grote ingrepen in het rioleringsstelsel noodzakelijk. Ook vragen zijn inwoners zelf maatregelen te treffen.

Afkoppelen, buffers en ontstenen
Zo willen de organisaties in Meerssen-Ulestraten de helft van straten en trottoirs op termijn afkoppelen van het watersysteem. Ook wil men meer water gaan opvangen in landelijk gebied en regenwaterbuffers. In Oirsbeek-Amstenrade wil men een kwart van de straten en trottoirs afkoppelen, eveneens water opvangen in landelijk gebied en regenwaterbuffers en bovendien ook burgers stimuleren om hun tuinen te ‘ontstenen’.

De deelnemende organisaties zijn de gemeentes Meerssen en Schinnen, de Provincie Limburg, het Waterschap Limburg, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, Staatsbosbeheer, de Waterleidingsmaatschappij Limburg, Natuurmonumenten en Stichting Het Limburgs Landschap.

Lees ook: Nooddammen moeten Meerssen droog houden

In Meerssen kregen inwoners natte voeten.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen