Overslaan en naar de inhoud gaan

Negen Limburgse teams aan start zeepkistenrace

Geplaatst opzaterdag 19 augustus 2017 - 8:18

Fred Flintstone, de Dukes of Hazzard en Asterix en Obelix. Dat zijn Limburgse zeepkisten die zaterdag vanaf 13.00 uur door het Kuuroord in Valkenburg racen.

Negen Limburgse teams verschijnen aan de start van de RedBull zeepkistenrace.

Flintstones
De Flintstones uit Maasbree bijten het spits af als zevende deelnemer. De Limburgse teams komen verder uit Melderslo, Heerlen, Brunssum, Sittard, Maastricht, Kerkrade en Klimmen.

Cauberg
Anders dan twee jaar geleden leidt het parcours van de zeepkistenrace niet over de Cauberg. De organisatie van RedBull heeft er na overleg met de gemeente Valkenburg voor gekozen om een baan aan te leggen in het Kuuroord, achter het Holland Casino in Valkenburg. De Cauberg blijft daardoor het hele weekend open voor het verkeer.

De start van de zeepkistenrace is vanaf 13.00 live te zien via de facebookpagina van L1.nl. Een reportage is zaterdagavond te zien in het L1NWS, op zondag 27 augustus zendt L1 op TV een special uit over de zeepkistenrace in Valkenburg. Bekijk alle beelden hier.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Valkenburg weer domein van Zeepkistenrace
Video: Dit is het parcours van de Red Bull Zeepkistenrace
Max Verstappen verruilt F1-bolide voor zeepkist
Return of the Legend winnaar van de Zeepkistenrace
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen