Overslaan en naar de inhoud gaan

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 16:02

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

De overval vond plaats in Ospel, op 5 augustus 2017. Samen met anderen reed Berry de oprit van de woning op, om vervolgens met veel geweld binnen te dringen. Een aanwezig kind van dertien jaar oud werd onder schot gehouden.

Lees ook: Overvallers in Ospel deden zich voor als arrestatieteam

Geld en sieraden
Alle overvallers droegen donkere kleding, voorzien van de tekst 'politie'. De jongen werd gedwongen om te gaan liggen en werd vervolgens geboeid. Zijn vader en een vriend waren ondertussen gewaarschuwd. Bij binnenkomst werden ook zij naar de grond gewerkt en geboeid. De daders namen de benen met geld, horloges en sieraden.

Niet zorgvuldig
Dat de mannen niet erg zorgvuldig te werk gingen, bleek uit het feit dat ze een geladen revolver in de woning lieten liggen. De politie vond een dna-spoor op één van de patronen. Dat spoor leidde naar Berry. In zijn woning vond de politie nepvuurwapens, maar ook twee horloges die van de getroffen familie zijn. De dertiger heeft zich voornamelijk beroepen op zijn zwijgrecht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen