Overslaan en naar de inhoud gaan

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 16:02

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

De overval vond plaats in Ospel, op 5 augustus 2017. Samen met anderen reed Berry de oprit van de woning op, om vervolgens met veel geweld binnen te dringen. Een aanwezig kind van dertien jaar oud werd onder schot gehouden.

Lees ook: Overvallers in Ospel deden zich voor als arrestatieteam

Geld en sieraden
Alle overvallers droegen donkere kleding, voorzien van de tekst 'politie'. De jongen werd gedwongen om te gaan liggen en werd vervolgens geboeid. Zijn vader en een vriend waren ondertussen gewaarschuwd. Bij binnenkomst werden ook zij naar de grond gewerkt en geboeid. De daders namen de benen met geld, horloges en sieraden.

Niet zorgvuldig
Dat de mannen niet erg zorgvuldig te werk gingen, bleek uit het feit dat ze een geladen revolver in de woning lieten liggen. De politie vond een dna-spoor op één van de patronen. Dat spoor leidde naar Berry. In zijn woning vond de politie nepvuurwapens, maar ook twee horloges die van de getroffen familie zijn. De dertiger heeft zich voornamelijk beroepen op zijn zwijgrecht.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen