Overslaan en naar de inhoud gaan

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Geplaatst opdonderdag 23 mei 2019 - 16:02

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

De overval vond plaats in Ospel, op 5 augustus 2017. Samen met anderen reed Berry de oprit van de woning op, om vervolgens met veel geweld binnen te dringen. Een aanwezig kind van dertien jaar oud werd onder schot gehouden.

Lees ook: Overvallers in Ospel deden zich voor als arrestatieteam

Geld en sieraden
Alle overvallers droegen donkere kleding, voorzien van de tekst 'politie'. De jongen werd gedwongen om te gaan liggen en werd vervolgens geboeid. Zijn vader en een vriend waren ondertussen gewaarschuwd. Bij binnenkomst werden ook zij naar de grond gewerkt en geboeid. De daders namen de benen met geld, horloges en sieraden.

Niet zorgvuldig
Dat de mannen niet erg zorgvuldig te werk gingen, bleek uit het feit dat ze een geladen revolver in de woning lieten liggen. De politie vond een dna-spoor op één van de patronen. Dat spoor leidde naar Berry. In zijn woning vond de politie nepvuurwapens, maar ook twee horloges die van de getroffen familie zijn. De dertiger heeft zich voornamelijk beroepen op zijn zwijgrecht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen