Overslaan en naar de inhoud gaan

Negen jaar cel voor poging tot moord met schroevendraaier

Geplaatst opvrijdag 21 december 2018 - 14:16

De 41-jarige man uit Mook die zijn ex en haar ouders met een schroevendraaier heeft mishandeld, moet negen jaar de cel in.

Volgens de rechtbank in Arnhem is er voldoende bewijs dat de man doelbewust naar de woning is gegaan om zijn ex om het leven te brengen. Dat schrijft de Gelderlander.

Toetakelen
De
Mookenaar heeft het drietal op 9 februari in een woning aan de Arnhemse Gemertstraat mishandeld met een schroevendraaier. Een maand voor zijn gruwelijke daad had hij al aangekondigd dat hij zijn ex en zijn schoonfamilie wilde vermoorden. Twee kinderen, die tijdens de mishandeling aanwezig waren in de woning, hebben moeten toekijken hoe hun moeder, opa en oma door hun vader werden toegetakeld.

Lees ook: Mookenaar ontkent moordpoging met schroevendraaier

Bebloed
Na de mishandeling sloeg de man op de vlucht en probeerde zichzelf van het leven te beroven. Toen dit mislukte belde hij bebloed aan bij een echtpaar uit Arnhem. Zij hebben de politie ingeschakeld, waarna de man aangehouden werd.

Naast de celstraf moet de Mookenaar de slachtoffers ook nog enkele duizenden euro’s aan schadevergoeding betalen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen