Overslaan en naar de inhoud gaan

Negatieve sneltest? Bezoekje theaters en musea toegestaan

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 18:36

De cultuursector in Limburg mag vanaf deze maand weer bezoekers ontvangen. Volgende week worden pilots gehouden om te kijken of ze coronaproof kunnen worden georganiseerd.

Dat meldt het kabinet dinsdag.

Veilig bezoek
Limburgse theaters en culturele centra openen van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april hun deuren voor publiek. Volgens de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) ondergaan alle bezoekers op een testlocatie vooraf kosteloos een sneltest. Wanneer de uitslag negatief is, kunnen Limburgers weer een voorstelling bijwonen. Hiermee zorgen de podia volgens de VSCD voor een veilig bezoek.

Het gaat om Theater aan het Vrijthof in Maastricht, TheaterHotel De Oranjerie in Roermond, ECI Cultuurfabriek in Roermond en De Maaspoort Theater & Events in Venlo.

Museum
Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is een van de zeventien musea die binnenkort mogelijk open mag als testlocatie voor bezoekers die een sneltest hebben ondergaan. De proef vindt waarschijnlijk tijdens de Nationale Museumweek (van 19 tot 25 april) plaats. Het kabinet moet nog toestemming geven.

De pilot is voorbereid door de Museumvereniging en de VSCD. De gekozen musea, theaters en culturele centra liggen verspreid door het land.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen