Overslaan en naar de inhoud gaan

Negatieve sneltest? Bezoekje theaters en musea toegestaan

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 18:36

De cultuursector in Limburg mag vanaf deze maand weer bezoekers ontvangen. Volgende week worden pilots gehouden om te kijken of ze coronaproof kunnen worden georganiseerd.

Dat meldt het kabinet dinsdag.

Veilig bezoek
Limburgse theaters en culturele centra openen van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april hun deuren voor publiek. Volgens de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) ondergaan alle bezoekers op een testlocatie vooraf kosteloos een sneltest. Wanneer de uitslag negatief is, kunnen Limburgers weer een voorstelling bijwonen. Hiermee zorgen de podia volgens de VSCD voor een veilig bezoek.

Het gaat om Theater aan het Vrijthof in Maastricht, TheaterHotel De Oranjerie in Roermond, ECI Cultuurfabriek in Roermond en De Maaspoort Theater & Events in Venlo.

Museum
Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is een van de zeventien musea die binnenkort mogelijk open mag als testlocatie voor bezoekers die een sneltest hebben ondergaan. De proef vindt waarschijnlijk tijdens de Nationale Museumweek (van 19 tot 25 april) plaats. Het kabinet moet nog toestemming geven.

De pilot is voorbereid door de Museumvereniging en de VSCD. De gekozen musea, theaters en culturele centra liggen verspreid door het land.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen