Overslaan en naar de inhoud gaan

Negatieve sneltest? Bezoekje theaters en musea toegestaan

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 18:36

De cultuursector in Limburg mag vanaf deze maand weer bezoekers ontvangen. Volgende week worden pilots gehouden om te kijken of ze coronaproof kunnen worden georganiseerd.

Dat meldt het kabinet dinsdag.

Veilig bezoek
Limburgse theaters en culturele centra openen van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april hun deuren voor publiek. Volgens de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) ondergaan alle bezoekers op een testlocatie vooraf kosteloos een sneltest. Wanneer de uitslag negatief is, kunnen Limburgers weer een voorstelling bijwonen. Hiermee zorgen de podia volgens de VSCD voor een veilig bezoek.

Het gaat om Theater aan het Vrijthof in Maastricht, TheaterHotel De Oranjerie in Roermond, ECI Cultuurfabriek in Roermond en De Maaspoort Theater & Events in Venlo.

Museum
Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is een van de zeventien musea die binnenkort mogelijk open mag als testlocatie voor bezoekers die een sneltest hebben ondergaan. De proef vindt waarschijnlijk tijdens de Nationale Museumweek (van 19 tot 25 april) plaats. Het kabinet moet nog toestemming geven.

De pilot is voorbereid door de Museumvereniging en de VSCD. De gekozen musea, theaters en culturele centra liggen verspreid door het land.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen