Overslaan en naar de inhoud gaan

Negatieve sneltest? Bezoekje theaters en musea toegestaan

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 18:36

De cultuursector in Limburg mag vanaf deze maand weer bezoekers ontvangen. Volgende week worden pilots gehouden om te kijken of ze coronaproof kunnen worden georganiseerd.

Dat meldt het kabinet dinsdag.

Veilig bezoek
Limburgse theaters en culturele centra openen van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 april hun deuren voor publiek. Volgens de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) ondergaan alle bezoekers op een testlocatie vooraf kosteloos een sneltest. Wanneer de uitslag negatief is, kunnen Limburgers weer een voorstelling bijwonen. Hiermee zorgen de podia volgens de VSCD voor een veilig bezoek.

Het gaat om Theater aan het Vrijthof in Maastricht, TheaterHotel De Oranjerie in Roermond, ECI Cultuurfabriek in Roermond en De Maaspoort Theater & Events in Venlo.

Museum
Het Bonnefantenmuseum in Maastricht is een van de zeventien musea die binnenkort mogelijk open mag als testlocatie voor bezoekers die een sneltest hebben ondergaan. De proef vindt waarschijnlijk tijdens de Nationale Museumweek (van 19 tot 25 april) plaats. Het kabinet moet nog toestemming geven.

De pilot is voorbereid door de Museumvereniging en de VSCD. De gekozen musea, theaters en culturele centra liggen verspreid door het land.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen