Overslaan en naar de inhoud gaan

Negatieve reacties op verhuizing de11devande11de

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 9:06

De eerste reacties op het vertrek van de11devande11de van het Vrijthof naar het MECC in Maastricht zijn negatief. Op social media mengen honderden mensen zich in de discussie over de verhuizing van het evenement en de meerderheid is niet tevreden met het besluit.

"De echte Maastrichtse vastelaovend wordt volgens mij buiten gevierd. Van Onze Lieve Vrouweplein naar het Vrijthof was een promotie. Van Vrijthof naar het MECC is geen degradatie maar een vrije val..... Heel jammer dit", luidt een van de reacties op Facebook. Maar ook: "De charme van zo'n gezellig plein gaat er wel vanaf met zo'n grote hal."

Uit zijn jasje gegroeid
De organisatie van de11devande11de begrijpt de kritiek van de vastelaovesvierders, maar zegt dat het geen andere mogelijkheid had. Volgens organisator Rob Knubben van de Sjeng Kraft Kompenei was het evenement uit zijn jasje gegroeid. "We zijn al vier jaar bezig om mensen te weren, omdat het Vrijthof te vol was. Daarom is besloten de stap te maken naar het MECC."

Teleurstellende berichten
Op social media stromen vooral teleurstellende berichten binnen. "Heel jammer, ik denk dat het dan een hele andere sfeer gaat krijgen, dat zou zonde zijn", luidt een andere reactie. Knubben zegt zich te realiseren dat bezoekers in een andere sfeer terechtkomen, maar daar wordt aan gewerkt. "We gaan ontzettend ons best doen om het zo leuk mogelijk te maken. We kunnen groter uitpakken, met podium, licht en het eten. Dat kunnen we beter neerzetten", zegt Knubben op L1 radio. "Dit is ook een stap om te zorgen dat het een gratis evenement blijft."

Lees ook: 11devande11de verhuist naar MECC

Vrijdag maakte de organisatie definitief bekend dat het evenement gaat verhuizen naar het MECC. Volgens de Sjeng Kraft Kompenei is het in de binnenstad niet mogelijk om het evenement toekomstbestendig te maken.

Beelden van de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen