Overslaan en naar de inhoud gaan

Negatieve reacties op verhuizing de11devande11de

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 9:06

De eerste reacties op het vertrek van de11devande11de van het Vrijthof naar het MECC in Maastricht zijn negatief. Op social media mengen honderden mensen zich in de discussie over de verhuizing van het evenement en de meerderheid is niet tevreden met het besluit.

"De echte Maastrichtse vastelaovend wordt volgens mij buiten gevierd. Van Onze Lieve Vrouweplein naar het Vrijthof was een promotie. Van Vrijthof naar het MECC is geen degradatie maar een vrije val..... Heel jammer dit", luidt een van de reacties op Facebook. Maar ook: "De charme van zo'n gezellig plein gaat er wel vanaf met zo'n grote hal."

Uit zijn jasje gegroeid
De organisatie van de11devande11de begrijpt de kritiek van de vastelaovesvierders, maar zegt dat het geen andere mogelijkheid had. Volgens organisator Rob Knubben van de Sjeng Kraft Kompenei was het evenement uit zijn jasje gegroeid. "We zijn al vier jaar bezig om mensen te weren, omdat het Vrijthof te vol was. Daarom is besloten de stap te maken naar het MECC."

Teleurstellende berichten
Op social media stromen vooral teleurstellende berichten binnen. "Heel jammer, ik denk dat het dan een hele andere sfeer gaat krijgen, dat zou zonde zijn", luidt een andere reactie. Knubben zegt zich te realiseren dat bezoekers in een andere sfeer terechtkomen, maar daar wordt aan gewerkt. "We gaan ontzettend ons best doen om het zo leuk mogelijk te maken. We kunnen groter uitpakken, met podium, licht en het eten. Dat kunnen we beter neerzetten", zegt Knubben op L1 radio. "Dit is ook een stap om te zorgen dat het een gratis evenement blijft."

Lees ook: 11devande11de verhuist naar MECC

Vrijdag maakte de organisatie definitief bekend dat het evenement gaat verhuizen naar het MECC. Volgens de Sjeng Kraft Kompenei is het in de binnenstad niet mogelijk om het evenement toekomstbestendig te maken.

Beelden van de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen