Overslaan en naar de inhoud gaan

Neet Oét Lottum terug op nummer 1 in de 25ste L1mbo Top 100

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 17:46

De ballad 'Hald mich 's vas' van de Venlose band 'Neet oét Lottum’ staat op de eerste plaats is de 25ste editie van de L1mbo Top 100. Dat werd donderdag bekendgemaakt aan het eind van een tien uur durende radiomarathon.

'Neet Oét Lottum' stoot daarmee 'Nao 't Zuuje' van Lex Uiting van de troon. Dit nummer wist de afgelopen drie jaar de hoogste plek in de lijst te veroveren, maar moet nu genoegen nemen met een tweede plaats. Jack Vinders eindigde op de derde plaats.

Video: L1

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de ballad van songwriter en zanger Frans Pollux op één staat in de lijst. In 2005 kwam het nummer binnen op de eerste plek in de L1mbo Top 100. Destijds stootte het 'Geneet van het Laeve' van Sjef Diederen van de troon.

Video: L1

Landelijke bekendheid
In de tussenliggende jaren stond 'Hald mich 's vas' steeds in de Limburgse hitlijst. Ook landelijk wist het nummer de aandacht op zich te vestigen. Noteringen in de Top 2000 op NPO radio 2 en een achtergrondreportage over het nummer op de landelijke TV zorgde ervoor dat 'Hald mich 's vas' landelijke bekendheid verwierf.

Tijdens de 3FM-actie Serious Request bleek 'Hald mich 's Vas' de meest aangevraagde plaat van de 2020-editie. Frans Pollux speelde het nummer live in de studio in een aangepaste versie met een strijkers-ensemble.

Echt waar?
Frans Pollux werd in Venlo verrast door Tom Doesborg die hem de 'Geneet van het Laeve Award' overhandigde. Pollux was verrast door zijn eerste positie: "Echt waar?" Pollux denkt dat zijn eerste positie wellicht te maken heeft met het succes tijdens Serious Request. "Ik heb daar veel reacties op gehad, misschien heeft het geholpen." De Venloose zanger had direct een plekje voor de award op zijn piano in de woonkamer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen