Overslaan en naar de inhoud gaan

Neet Oét Lottum terug op nummer 1 in de 25ste L1mbo Top 100

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 17:46

De ballad 'Hald mich 's vas' van de Venlose band 'Neet oét Lottum’ staat op de eerste plaats is de 25ste editie van de L1mbo Top 100. Dat werd donderdag bekendgemaakt aan het eind van een tien uur durende radiomarathon.

'Neet Oét Lottum' stoot daarmee 'Nao 't Zuuje' van Lex Uiting van de troon. Dit nummer wist de afgelopen drie jaar de hoogste plek in de lijst te veroveren, maar moet nu genoegen nemen met een tweede plaats. Jack Vinders eindigde op de derde plaats.

Video: L1

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat de ballad van songwriter en zanger Frans Pollux op één staat in de lijst. In 2005 kwam het nummer binnen op de eerste plek in de L1mbo Top 100. Destijds stootte het 'Geneet van het Laeve' van Sjef Diederen van de troon.

Video: L1

Landelijke bekendheid
In de tussenliggende jaren stond 'Hald mich 's vas' steeds in de Limburgse hitlijst. Ook landelijk wist het nummer de aandacht op zich te vestigen. Noteringen in de Top 2000 op NPO radio 2 en een achtergrondreportage over het nummer op de landelijke TV zorgde ervoor dat 'Hald mich 's vas' landelijke bekendheid verwierf.

Tijdens de 3FM-actie Serious Request bleek 'Hald mich 's Vas' de meest aangevraagde plaat van de 2020-editie. Frans Pollux speelde het nummer live in de studio in een aangepaste versie met een strijkers-ensemble.

Echt waar?
Frans Pollux werd in Venlo verrast door Tom Doesborg die hem de 'Geneet van het Laeve Award' overhandigde. Pollux was verrast door zijn eerste positie: "Echt waar?" Pollux denkt dat zijn eerste positie wellicht te maken heeft met het succes tijdens Serious Request. "Ik heb daar veel reacties op gehad, misschien heeft het geholpen." De Venloose zanger had direct een plekje voor de award op zijn piano in de woonkamer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen