Neerslagtekort in 2019 kleiner dan in 2018

Volgens berekeningen van Meteo Limburg is in Noord- en Midden-Limburg het doorlopend potentieel neerslagtekort dit jaar van 1 april tot en met 4 augustus opgelopen tot ongeveer 225 millimeter.

Twijfelachtige eer Kessel-Eik: droogste plaats van Nederland

Het was dit jaar extreem droog, en dat hebben ze vooral in Kessel-Eik geweten. Het dorp is namelijk de droogste plek van Nederland.

Rijkswaterstaat en Waterschap waarschuwen voor regen

Regenbuien die deze week vallen maken niet alleen geen einde aan de droogte waarmee Nederland te kampen heeft, maar kunnen met name in Zuid-Limburg ook voor directe problemen zorgen.

Waterschap: 'Droogte kan leiden tot crisissituatie'

Als de droogte aanhoudt, kan dit leiden tot een crisissituatie. Dit zegt Har Frenken van Waterschap Limburg.

Onweer keert terug: donderdag wederom code geel van kracht

Limburg krijgt donderdag opnieuw te maken met zware onweersbuien. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart