Lions tweede in BeNe-League na winst op Neerpelt

OCI Lions heeft in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de BeNe-League met 26-22 gewonnen van Sporting Nelo uit Neerpelt.

37-jarige Belgische zwemmer verdronken in waterplas

De man die zondagmiddag verdronk in de waterplas De Hoort tussen Weert en Budel komt uit België.

Vernooy verruilt Lions voor Sporting NeLo

Handballer Marco Vernooy speelt komend seizoen voor Sporting NeLo uit Neerpelt.

Eurorock Neerpelt stilgelegd na verdwijnen festivalkas

Rock- en metalfestival Eurorock in het Belgische Neerpelt, net over de grens bij Weert, is zaterdag stilgelegd, nadat de kassa met daarin zo'n 80.000 euro was verdwenen.

Nog veel vraagtekens rond verdwijning meisje Venlo

De Belgische politie doet onderzoek naar de Venlonaar bij wie het vermiste meisje (15) uit Neerpelt maandag aangetroffen werd.

Vermist meisje (15) in Venlo teruggevonden

Een 15-jarig meisje uit Neerpelt, vlak bij Weert over de Belgische grens, is na een vermissing van meer dan een etmaal teruggevonden in Venlo. Ze zou volgens haar moeder zijn verdwenen na een chatsessie.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda