Zorgworkshops beloond met Young Impact Award

Stephanie Moonen en Nicole Derix, respectievelijk uit Baarlo en uit Nunhem, zien hun workshops om de jeugdhulpverlening te verbeteren, beloond met een Young Impact Award.

Een boom in Haelen wordt aangekleed
Breiwerk aan bomen om ‘Pilotenroute’ te herdenken

Tussen Neeritter en Haelen hangen sinds kort meer dan 2000 stukken breiwerk aan de bomen om de ‘Pilotenroute’ te herdenken waarlangs honderden krijgsgevangenen, joden en bemanningsleden van geallieerde vliegtuigen naar de vrijheid werden geloodst tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bryan Linssen hoopt op buitenlands avontuur

Voetballer Bryan Linssen hoopt op een buitenlandse club volgend seizoen.

Groot olievat gedumpt bij bosgebied Neeritter

Een wandelaar heeft donderdagavond een groot olievat gevonden bij een bosgebied aan de Rutjensstraat in Neeritter.

Dieven op rooftocht in Neeritter: poort gestolen

Dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag diverse inbraken gepleegd in Neeritter.

Deurwaarder gegijzeld en bedreigd in Neeritter

Een deurwaarder is dinsdag tijdens zijn werkzaamheden in Neeritter kort gegijzeld geweest door de persoon bij wie hij aan de deur kwam om een schuld te innen.

Late misser Bryan Linssen kost Vitesse zege

FC Emmen heeft in Arnhem een punt gepakt tegen Vitesse. De thuisploeg kreeg in de slotfase een grote kans om de winst te pakken, maar aanvoerder Bryan Linssen schoot een strafschop hoog over het doel.

Mosterdfabrikant meldt zich bij Bryan Linssen

Een mosterdfabrikant heeft zich bij Bryan Linssen gemeld, nadat de voetballer eerder aangaf dat het sausje heeft geholpen bij zijn blessure.

Linssen gelinkt aan Feyenoord: 'Hebben mijn nummer niet'

In de wandelgangen wordt de naam van Bryan Linssen (27) steeds vaker genoemd in combinatie met Feyenoord. De buitenspeler van Vitesse heeft echter nog niets van de Rotterdamse club gehoord.

Limburg getroffen door verschillende korte stroomstoringen

Er zijn dinsdagavond op verschillende plekken in de provincie korte stroomstoringen geweest.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda