Overslaan en naar de inhoud gaan

Neergestorte bommenwerper in Pey wordt niet geborgen

Geplaatst opmaandag 1 december 2014 - 20:02

De Britse bommenwerper die in 1942 neerstortte bij abdij Lilbosch in Pey, zal niet worden geborgen.

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren.

Short Stirling
De Short Stirling, een bommenwerper van de RAF, werd op 10 september 1942 neergeschoten op weg naar Düsseldorf. De bommenwerper ligt sindsdien in moerasachtig gebied, de exacte locatie is niet bekend.

Hoge kosten
De afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd naar het vliegtuigwrak en naar de aanwezigheid van mogelijke niet ontplofte munitie. Een van de redenen waarom het college van B en W nu besluit om het vliegtuig niet te bergen, zijn de hoge kosten die dat met zich mee zou brengen. Eerder had Defensie de gemeente Echt-Susteren geadviseerd de bommenwerper wel te bergen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Berging bommenwerper Pey kan goedkoper'
pey, echt-susteren, berging, bommen
Familie oorlogshelden wil berging bommenwerper bij Pey
Resten Short Stirling opgegraven Pey (25 sep 2019)
Berging bommenwerper: motoren en onderdelen gevonden
Bommenwerper Pey wiel blootgelegd (17 sep 2019)
Vliegtuigwrak stukje bij beetje blootgelegd
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen