Nieuwe onderhoudswerf treinen geopend in Maastricht

De nieuwe werkplaats van treinenonderhoudsbedrijf NedTrain in Maastricht is vrijdag officieel in gebruik genomen.

Maastrichtse treinen maken laatste reis over de weg

Twee treinen die al jaren in Maastricht stonden te vergaan, zijn maandag over de weg naar hun sloopadres gegaan.

Zorgen bij NedTrain-medewerkers over werk met gifverf

Medewerkers van de NedTrain-werkplaats in Maastricht maken zich ernstig zorgen over kankerverwekkende stoffen waar ze mee werken of hebben gewerkt.

ANP
Nieuwe werkplaats NedTrain in Maastricht

NedTrain gaat in Maastricht een nieuwe onderhoudswerkplaats voor NS-treinen bouwen.

NS laat commissie kijken naar gevolgen chroom-6

De NS laat een commissie kijken naar de gevolgen van de giftige chroom-6-verf die voorkomt in verflagen op oude treinen.

Zeker 75 treintechnici Maastricht in aanraking met Chroom-6

In de werkplaats van NedTrain in Maastricht zijn tussen de 75 en 100 medewerkers in aanraking gekomen met het giftige, kankerverwekkende chroom-6.

Kankerverwekkend chroom-6 in verf NS-depot Maastricht

Medewerkers van onderhoudsbedrijf NedTrain in Maastricht zijn blootgesteld aan de kankerverwekkende stof chroom-6.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda