Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederweertse bandenrecyclaar kiest voor Rotterdam

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 14:25

Bandenrecyclingsbedrijf Black Bear Carbon vertrekt definitief uit Nederweert, en waarschijnlijk zelfs uit Limburg.

Het havengebied in Rotterdam wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe vestiging voor het bedrijf dat oude autobanden verwerkt.

Geen Chemelot
Black Bear en het Havenbedrijf Rotterdam zijn op dit moment bezig met uitzoeken hoe het recyclingbedrijf een plaats kan krijgen in de regio-Rijnmond. Omdat er nog geen definitieve handtekening is gezet, houdt het bedrijf wel nog een slag om de arm. "Onze voorkeur gaat uit naar Rotterdam," zegt Pieter Dankers van Black Bear. "Maar we hebben ook contact gehad met Chemelot. Die optie is nog niet van tafel, al hebben we wel een sterke voorkeur voor Rotterdam."

Lees ook: Bandenrecyclebedrijf Nederweert mogelijk naar Chemelot

In de as
Na een grote brand in februari waarbij de Nederweertse fabriek in de as werd gelegd, ging Black Bear op zoek naar een nieuwe locatie. Sinds de brand ligt de productie bij het bedrijf stil.

Lees ook: Grote brand bij bandenrecyclingbedrijf Nederweert

Recycling
Black Bear verwerkt oude autobanden tot de grondstof carbon black, waarmee onder meer rubber, inkt en verf kan worden gemaakt. Door de stof te recyclen, hoeft het materiaal niet steeds opnieuw geproduceerd te worden. Dat proces is namelijk zeer milieu-onvriendelijk. Het bedrijf wil uiteindelijk wereldwijd fabrieken neerzetten waar gebruikte banden worden verwerkt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen