Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederweerts bedrijf maakt kans op recycling-prijs

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 11:55

Het bedrijf waar het meest ter wereld wordt gerecycled en hergebruikt ligt misschien in Nederweert.

Het bedrijf Dutch Green Carbon is een van de zes finalisten voor de prestigieuze prijs die tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos wordt uitgereikt.

Twee miljoen banden
Het bedrijf is volgens directeur Martijn Lopes Cardozo genomineerd omdat het grondstoffen uit versleten autobanden weer hergebruikt voor andere toepassingen. Zo haalt het de stof 'carbon black' uit de banden. Daarmee kan verf, inkt en rubber gemaakt worden. Maar het kan ook worden gebruikt voor nieuwe banden. Dutch Green Carbon verwerkt jaarlijks 2 miljoen oude autobanden.

Hoogwaardig carbon black kon tot nu toe nog niet uit banden gehaald worden. De fabriek in Nederweert kan jaarlijks 4,5 miljoen kilogram van de grondstof produceren, waarmee bijvoorbeeld weer anderhalf miljoen nieuwe banden gemaakt kan worden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs bedrijf wint prijs met milieu-idee oude banden
Drie projecten winnen InnovAward
Opnieuw miljoenen voor rubberrecyclebedrijf Nederweert
Grote brand bij rubberrecyclingbedrijf Nederweert
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen