Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederweerts bedrijf maakt kans op recycling-prijs

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 11:55

Het bedrijf waar het meest ter wereld wordt gerecycled en hergebruikt ligt misschien in Nederweert.

Het bedrijf Dutch Green Carbon is een van de zes finalisten voor de prestigieuze prijs die tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos wordt uitgereikt.

Twee miljoen banden
Het bedrijf is volgens directeur Martijn Lopes Cardozo genomineerd omdat het grondstoffen uit versleten autobanden weer hergebruikt voor andere toepassingen. Zo haalt het de stof 'carbon black' uit de banden. Daarmee kan verf, inkt en rubber gemaakt worden. Maar het kan ook worden gebruikt voor nieuwe banden. Dutch Green Carbon verwerkt jaarlijks 2 miljoen oude autobanden.

Hoogwaardig carbon black kon tot nu toe nog niet uit banden gehaald worden. De fabriek in Nederweert kan jaarlijks 4,5 miljoen kilogram van de grondstof produceren, waarmee bijvoorbeeld weer anderhalf miljoen nieuwe banden gemaakt kan worden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs bedrijf wint prijs met milieu-idee oude banden
Drie projecten winnen InnovAward
Opnieuw miljoenen voor rubberrecyclebedrijf Nederweert
Grote brand bij rubberrecyclingbedrijf Nederweert
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen