Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederweerts bedrijf maakt kans op recycling-prijs

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 11:55

Het bedrijf waar het meest ter wereld wordt gerecycled en hergebruikt ligt misschien in Nederweert.

Het bedrijf Dutch Green Carbon is een van de zes finalisten voor de prestigieuze prijs die tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos wordt uitgereikt.

Twee miljoen banden
Het bedrijf is volgens directeur Martijn Lopes Cardozo genomineerd omdat het grondstoffen uit versleten autobanden weer hergebruikt voor andere toepassingen. Zo haalt het de stof 'carbon black' uit de banden. Daarmee kan verf, inkt en rubber gemaakt worden. Maar het kan ook worden gebruikt voor nieuwe banden. Dutch Green Carbon verwerkt jaarlijks 2 miljoen oude autobanden.

Hoogwaardig carbon black kon tot nu toe nog niet uit banden gehaald worden. De fabriek in Nederweert kan jaarlijks 4,5 miljoen kilogram van de grondstof produceren, waarmee bijvoorbeeld weer anderhalf miljoen nieuwe banden gemaakt kan worden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs bedrijf wint prijs met milieu-idee oude banden
Drie projecten winnen InnovAward
Opnieuw miljoenen voor rubberrecyclebedrijf Nederweert
Grote brand bij rubberrecyclingbedrijf Nederweert
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen