Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederweertenaar opnieuw in de fout met afvalwaterlozingen

Geplaatst opwoensdag 7 juli 2021 - 11:13

Een 58-jarige man uit Nederweert is woensdagochtend aangehouden op verdenking van het lozen van afvalwater. Eerder werd de man al een dwangsom opgelegd.

Tijdens een controle van Waterschap Limburg in de beek Rakerlossing in het buitengebied van Nederweert, kwam de lozing aan het licht. Het Waterschap schakelde daarop de politie in die de man arresteerde.

Niet de eerste keer
De man is geen onbekende van de politie. Zo zou hij in het najaar van 2020 mest hebben gedumpt op dezelfde plek. Als gevolg daarvan kwamen honderden vissen om het leven in het Sterkselsch Kanaal in Maarheeze, dat in rechtstreeks contact staat met de Rakerlossing. Destijds werd hem daarom een dwangsom onder last opgelegd. Dit betekent dat de varkenshouder vanaf dat moment zijn mestafvoer op orde moest hebben. Als dit niet gebeurde, kon de boer rekenen op een boete van 15.000 euro per illegale mestdumping die kan oplopen tot een maximum van 150.000 euro. De rechter zal binnenkort beslissen of de man die boetes moet gaan betalen of een andere straf moet ondergaan.

Lees ook: Brabantse vissterfte door mestlozing Nederweert

Omwille van de privacy van de man wil de politie niet zeggen waar het bedrijf gevestigd is in Nederweert. Om wat voor afval het ditmaal precies gaat is ook niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen