Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederweertenaar heeft snelst groeiende bedrijf van Nederland

Geplaatst opdonderdag 19 november 2020 - 22:12

Het bedrijf Finance Club van Nederweertenaar Michiel van Brussel is de snelst groeiende onderneming van Nederland.

Dat blijkt donderdagavond uit de Gazellen Top 100 van Het Financieele Dagblad. Finance Club is een specialist die zowel financieel advies geeft als financiële experts tijdelijk en permanent plaatst bij klanten.

Van Brussel bestiert het bedrijf samen met Eindhovenaar Stijn van den Borne. Daar is het bedrijf sinds 2017 ook gevestigd.

Focus
De omzet van Finance Club is tussen 2017 en 2019 met 477 procent gegroeid. Tot 5,7 miljoen euro. Ad van Brussel, broer van Michiel en commercieel manager bij het bedrijf, verklaart de groeispurt door focus: "Die partijen die altijd vertrouwen in je hebben gehad moet je goede service blijven bieden." Hij geeft aan dat de valkuil bij groei is dat een bedrijf zichzelf voorbij rent. "Omdat je in je hoofd hebt dat je meer, meer en meer wilt."

Jaarlijks overzicht
De financieel dienstverlener heeft 27 medewerkers in vaste dienst. De Gazellen Top 100 is een jaarlijks overzicht van het Financieele Dagblad, waarin die krant de snelst groeiende bedrijven van Nederland ieder jaar rangschikt.

Gazelle
In totaal hebben 772 bedrijven het predicaat Gazelle gekregen. Om die vermelding te krijgen, moeten bedrijven tenminste 20 procent in omzet groeien van 2017 tot en met 2019. De ondergrens voor de omzet in het eerste meetjaar bedraagt een kwart miljoen euro. Ook moet het boekjaar 2019 winstgevend zijn afgesloten.

Maastricht
In de Top 100 staat één Limburgs bedrijf: Transform Data International. Dat is een ict-dienstverlener in Maastricht. Deze firma staat op de 36ste plaats. Het bedrijf genereerde in 2019 een omzet van 1,1 miljoen euro en maakte tussen 2017 en 2019 een omzetgroei van 164 procent door.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen