Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse vrouwen onder 19 naar EK in Schotland

Geplaatst opdinsdag 9 april 2019 - 21:23

De Nederlandse voetbalvrouwen onder 19 hebben zich geplaatst voor de Europese Kampioenschappen. Zij wonnen in Uden met 2-1 van IJsland.

Oranje had één punt nodig om zich voor de eindronde in Schotland te plaatsen.

Drie Limburgse
Kirsten van de Westeringh opende in de twintigste minuut de score, maar IJsland kwam uit een penalty weer op gelijke hoogte. Drie minuten voor tijd scoorde Jill Baijings de winnende treffer. De selectie onder 19 telt drie Limburgse vrouwen: Janou Levels (Herten), Lynn Wilms (Tegelen) en Romée Leuchter (Schinveld).

Naast Nederland, gastland Schotland en titelverdediger Spanje nemen de nationale teams van België, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland en Duitsland aan de eindronde van het EK deel. Op 16 april vindt in Glasgow de loting plaats voor de poule-indeling. De nummers 1 en 2 uit de poule plaatsen zich voor de halve finale.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen