Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse volleybalsters verslaan Turkije in Nations League

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 21:04

De Nederlandse volleybalsters hebben het eerste van drie duels in de slotweek van de Nations League gewonnen.

In Stuttgart werd het 3-2 voor het team van coach Jamie Morrison.

Thuis voor de buis
Voormalig VC Weert-speelster Yvon Beliën was van de partij, Britt Bongaerts zag thuis voor de televisie hoe Nederland met 2-0 voor kwam tegen het Turkse team.

Beroerd spel
Turkije speelde in de beginfase beroerd, maar herstelde zich in de loop van de tweede set en kreeg bij 23-23 zelfs twee setpoints. Het werd uiteindelijk 31-29 voor Oranje. Turkije pakte daarna overtuigend de derde set en in de vierde set kwam Oranje met 12-7 voor, maar de Turkse vrouwen vochten terug en wonnen de set.

Langste eind
In de vijfde set trok Oranje met 15-10 aan het langste eind. Nederland staat nu vierde in de tussenstand, maar moet nog tegen Olympisch kampioen China en Duitsland. De beste vijf landen plaatsen zich met gastland China voor de Final Six.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen