Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse volleybalsters verliezen van Turkije

Geplaatst opzaterdag 19 juni 2021 - 7:13

De Nederlandse volleybalsters met de Roermondse Britt Bongaerts in de basis hebben in de Nations League opnieuw een nederlaag geleden. Oranje verloor in Rimini met 3-0 van Turkije. Het was de vijfde nederlaag in dertien wedstrijden.

Voor Oranje stond er tegen Turkije heel wat op het spel. Bij winst waren de volleybalsters nog volop in de strijd voor een plaats bij de Final Four, maar Oranje is nu zo goed als uitgeschakeld voor een plaats bij de top vier.

Nederland was in de Italiaanse badplaats in de eerste set dicht bij setwinst, maar kon een voorsprong van drie punten niet vasthouden en verloor de set met 25-27. In de tweede set werkte Oranje een 5-1 achterstand weg, maar na 8-8 konden de Nederlandse vrouwen de tegenstander niet meer volgen en verloren de set met 20-25.

In de derde set wist Nederland een achterstand van zeven punten bijna weg te werken: 18-20. Dichterbij kwamen de vrouwen van bondscoach Avital Selinger niet. Het eerste matchpoint werd nog weggewerkt, maar de Turkse vrouwen verzilverden het tweede matchpoint, wonnen de set met 20-25 en de wedstrijd met 3-0.

Zaterdagavond spelen de volleybalsters tegen Brazilië, na dertien wedstrijden de nummer 2 van het klassement van de Nations League en tweede op de wereldranglijst.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen