Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse voetbalvrouwen winnen met 4-1 van Slovenië

Geplaatst opdinsdag 12 november 2019 - 22:18

De Nederlandse voetbalvrouwen met Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst hebben opnieuw een overwinning geboekt in de kwalificatiereeks voor het EK.

De Oranjevrouwen wonnen in de Gelredome in Arnhem met 4-1 van Slovenië, dat in eigen land met 4-2 van de Leeuwinnen verloor.

Tegengoal
De Sloveense voetbalsters boden aan het begin van de wedstrijd tegenstand en kwamen door een misverstand in de Oranje verdediging met 1-0 voor. Het was de eerste tegentreffer voor Oranje in een thuisduel in 2019.

Glansrollen
Oranje kwam door Spitse weer gelijk. Zij verzilverde een penalty en nadat Miedema kort na rust in de zestien onderuit gehaald was, schoot Spitse vanaf de stip opnieuw in de touwen: 2-1. Miedema kopte daarna een ingestuurde hoekschop in en trof 20 minuten voor tijd opnieuw doel: 4-1.

Ongeslagen
Nederland gaat na zes wedstrijden ongeslagen aan kop in de poule en vervolgt de kwalificatie voor het EK van 2021 in april in en tegen Kosovo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen