Pas op met gerookte spekblokjes van Jan Linders

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor de gerookte spekblokjes van fabrikant Zwanenberg Food Group.

Bestrijding tijgermug in Weert uitgebreid

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) breidt de bestrijding van Aziatische tijgermuggen in Weert uit naar de wijken Leuken en Groenewoud.

Ophokplicht voor bedrijven vanwege vogelgriep

In heel Nederland is woensdag een ophokplicht ingesteld voor bedrijven die vogels houden voor de productie van vlees, eieren of andere producten en voor het uitzetten in het wild.

Kermis in Weert, met of zonder katapult-attractie?

Tientallen attracties zullen vanaf vrijdag in het centrum van Weert staan tijdens de jaarlijkse kermis. Maar of de katapult-attractie daar één van is, is nog de vraag.

NVWA tikt Albert Heijn Sittard op de vingers

Albert Heijn in de Brugstraat in Sittard is door de Voedsel en Warenautoriteit NVWA op de vingers getikt.

Geen vlucht met exotica van MAA naar Irak

Op Maastricht Aachen Airport zijn donderdag meer dan 140 exotische vogels in beslag genomen. De dieren van een Belgische vogelhandelaar zouden worden uitgevoerd naar Irak.

Dierenartsen klagen over 'puppyfabriek' Heijen

Een puppyhandelaar uit Heijen wordt ervan beschuldigd zijn dieren te jong te importeren uit Oost-Europa.

landbouw akkerbouw land
'Akkerbouwers en siertelers moeten regels beter naleven'

Akkerbouwers en siertelers moeten de regels rond het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen beter naleven.

Horeca Valkenburg gewaarschuwd na overtreding rookverbod

Vier horecabedrijven met winterterrassen in Valkenburg hebben een waarschuwing gekregen voor overtreding van het rookverbod.

Vlees Slager
Vleesbedrijf Weert haalt rundvlees van de markt

Een partij rundvlees die vanuit Polen is geleverd aan vleesbedrijf Swinnen Meat in Weert wordt uit voorzorg van de markt gehaald.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda