Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse turnsters laatste in landenfinale

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 20:00

De Nederlandse turnsters zijn in de finale van de landenwedstrijd op het WK in Stuttgart als achtste en laatste geƫindigd. De 25-jarige Vera van Pol uit Tungelroy was reserve en kwam niet in actie.

Oranje had zich in de kwalificatie van een ticket voor de Olympische Spelen verzekerd, maar kwam er in de finale met acht landen niet aan te pas.

Aftrek
Eythora Thorsdottir kreeg een vol punt aftrek wegens een val van balk en ging ook bij de landing onderuit. Sanne Wevers bleef door een aantal wiebelingen ruim onder de score die ze in de kwalificatie haalde.

Lees ook: Turnsters als zesde naar teamfinale

Inleveren
Na de balk stond de ploeg onder leiding van Vincent Wevers op de zesde plaats, maar de Nederlandse vrouwen zakten naar de laatste plaats na de oefeningen op de vloer. Met drie sprongen van 14+ steeg het team een plaats, maar die plek moest door tegenvallende prestaties op de brug weer ingeleverd worden.

Oppermachtig
Amerika was oppermachtig en won goud. Rusland behaalde zilver en het Italiaanse team verraste met brons door China af te troeven.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen