Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse tennissters gelijk na eerste dag FED-Cup

Geplaatst opzaterdag 21 april 2018 - 20:29

Het Nederlandse tennisteam met Demi Schuurs staat gelijk tegen Australië in de FED-Cup. Na twee enkelspelen op de eerste dag is het 1-1 in Wollongong.

Lesley Kerkhove zorgde voor een sensatie door Samantha Stosur te verslaan. De Australische tennisster won in 2011 de US Open, maar ging tegen Kerkhove met 7-5 en 7-6 onderuit.

58e plek
​Stosur, ooit vierde op de wereldranglijst, is afgezakt naar de 58e plek. Kerkhove staat op 210 in de mondiale ranglijst. Quirine Lemoine had in de tweede partij niets in te brengen tegen Ashleigh Barty. Lemoine, 295e van de wereldranglijst, verloor met 6-0 en 6-2.

Wereldgroep
Zondag staan nog twee
enkelspelen en een dubbelspel op het programma. In het dubbelspel Nederland nemen Demi Schuurs en Indy De Vroome het op tegen Barty en 'BamBam' Stosur. Oranje hoopt zich te handhaven in de wereldgroep om volgend jaar opnieuw in de elitegroep van het landentoernooi uit te komen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen