Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse opgepakt om bankovervallen in Aken

Geplaatst opmaandag 8 augustus 2016 - 15:21

De politie heeft een 29-jarige Amsterdamse vrouw opgepakt. Zij wordt door de Duitse politie gezien als leidster van een pruikenbende die meerdere banken overvielen in Aken.

Op verzoek van de Duitse politie werd ze vorige week woensdag in hartje Amsterdam door een speciaal arrestatieteam in de boeien geslagen. Dat schrijft Het Parool.

Gewapend
De pruikenbende wordt verdacht van drie bankovervallen in Aken: in juli 2012, juli 2013 en november 2014. De vrouw zou tijdens de gewapende overvallen een pruik met kort blond haar hebben gedragen. Bij twee overvallen werd dna van de vrouw gevonden, zo meldt het Duitse openbaar ministerie.

Justitie in Duitsland gaat ervan uit dat ze samenwerkte met een Portugees en een Oostenrijker.

Lees ook: Politie Euregio zoekt overvallers bank Aken

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie Euregio zoekt overvallers bank Aken
Politie zoekt mee naar Duitse bankovervaller
Meer dan duizend minderjarige asielzoekers in Aken
10,5 jaar cel voor Duitse snelwegschutter
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts