Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nederlandse Koerden lokten Mohammed G. in de val'

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 9:58

De Maastrichtse kalifaatganger Mohammed G. heeft zich in de val laten lokken door op IS-jagende Koerden in Nederland.

Dat meldt journalist Harald Doornbos na een reportage van het Arabische Al Aan TV.

Schaarsgekleed
Met onder meer een nepfoto van een schaarsgeklede vrouw die met hem naar IS-gebied zou gaan, werd de Maastrichtenaar overgehaald. Hij zou haar hij in Rome ontmoeten, vanwaar ze samen naar het IS-gebied zouden reizen. Eenmaal daar wilde hij trouwen met de vrouw die was verzonnen door de Koerdische IS-jagers.

Gearresteerd
Die IS-jagers speelden vervolgens de informatie door aan de Nederlandse autoriteiten die tot actie over gingen. In oktober 2015 werd G. gearresteerd toen hij een aanbetaling deed voor een vals paspoort, dat hij wilde gebruiken om naar IS-gebied in Syrië af te reizen.

Lees ook: Gevangenisstraf voor Limburgse jihadist

Enkelband
In oktober 2017 werd hij uiteindelijk in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraf en tbs voor zijn poging om op jihad te gaan. Met aftrek van voorarrest kwam de Maastrichtenaar na die veroordeling weer snel op vrije voeten, al had hij wel een enkelband aan één van die voeten.

Zuid-Afrika
Kort daarna werd G. opnieuw opgepakt, nu voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke ontvoering in Zuid-Afrika. Die zaak, waarbij G. het losgeld zou hebben weggesluisd, loopt nog.

Lees ook: 'Dodelijke ontvoering linkt Mohammed G. aan terrorisme'

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen