Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nederlandse Koerden lokten Mohammed G. in de val'

Geplaatst opwoensdag 30 januari 2019 - 9:58

De Maastrichtse kalifaatganger Mohammed G. heeft zich in de val laten lokken door op IS-jagende Koerden in Nederland.

Dat meldt journalist Harald Doornbos na een reportage van het Arabische Al Aan TV.

Schaarsgekleed
Met onder meer een nepfoto van een schaarsgeklede vrouw die met hem naar IS-gebied zou gaan, werd de Maastrichtenaar overgehaald. Hij zou haar hij in Rome ontmoeten, vanwaar ze samen naar het IS-gebied zouden reizen. Eenmaal daar wilde hij trouwen met de vrouw die was verzonnen door de Koerdische IS-jagers.

Gearresteerd
Die IS-jagers speelden vervolgens de informatie door aan de Nederlandse autoriteiten die tot actie over gingen. In oktober 2015 werd G. gearresteerd toen hij een aanbetaling deed voor een vals paspoort, dat hij wilde gebruiken om naar IS-gebied in Syrië af te reizen.

Lees ook: Gevangenisstraf voor Limburgse jihadist

Enkelband
In oktober 2017 werd hij uiteindelijk in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraf en tbs voor zijn poging om op jihad te gaan. Met aftrek van voorarrest kwam de Maastrichtenaar na die veroordeling weer snel op vrije voeten, al had hij wel een enkelband aan één van die voeten.

Zuid-Afrika
Kort daarna werd G. opnieuw opgepakt, nu voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke ontvoering in Zuid-Afrika. Die zaak, waarbij G. het losgeld zou hebben weggesluisd, loopt nog.

Lees ook: 'Dodelijke ontvoering linkt Mohammed G. aan terrorisme'

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV