Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse jongeren betrapt in Belgische mergelgroeve

Geplaatst opzondag 18 oktober 2020 - 13:04

Zes Nederlandse jongeren zijn zaterdagavond betrapt in een van de Belgische mergelgroeven ten zuiden van Maastricht.

De lokale politie in het gebied Bilzen-Riemst-Hoeselt trof de jongeren, in het bezit van rugzakken, aan bij een controle in een groeve op Waals grondgebied.

Gevaarlijk
Dat gebeurde tussen 21.00 uur en middernacht. In de buurt, in Klein Ternaaien, werden nog eens drie grottenlopers ontdekt. "Het betreden van de mergelgroeven kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden", zegt burgemeester Mark Vos van Riemst.

Lees ook: Valpartij maakt voortijdig einde aan illegaal feest

Coronarichtlijnen geschonden
De zes Nederlandse jongeren krijgen een bekeuring, omdat ze verboden en beschermd gebied waren binnengedrongen en omdat ze de coronarichtlijnen hadden geschonden. De regelmatige controles door politie en boswachters worden ingesteld om waardevol ondergronds erfgoed en de vleermuizenpopulatie te beschermen. Eind augustus werd al eens een illegale raveparty met vijftien feestvierders in de groeven stilgelegd.

Lees ook: Scherper toezicht illegaal bezoek aan grotten en groeves

Provincie
Dit weekend werd bekend dat ook de provincie Limburg strenger gaat toezien op illegaal grottenbezoek. Op die manier moeten dit soort incidenten voorkomen worden. De provincie gaat intensiever surveilleren. Ook worden er verschillende technische middelen gebruikt om toezicht te houden. Vorige week raakte een jongen gewond die bij een Zuid-Limburgse mergelgroeven over een hek klom en een val maakte van tien meter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen